Sari la conținut

Vacanța cu rulota, cu copiii. Avantaje și dezavantaje

Vacanțele cu rulota au devenit foarte populare în ultimii ani. Oricine poate călători cu rulota: cupluri tinere, familii cu copii sau persoane mai în vârstă. Pregătirile pentru o vacanță cu rulota, cu copiii, necesită timp pentru planificare și o organizare foarte bună din partea părinților.

Dacă și tu te-ai gândit să pleci cu familia ta într-o vacanță cu rulota, îți prezentăm 8 avantaje și 8 dezavantaje ale călătoriei cu rulota.

Avantajele vacanței cu rulota, cu copiii

Vacanță diferită și relaxantă

Cu toții am fost în vacanțe la mare, la munte sau am făcut un tur al țării. Ce-ai zice dacă le-ai combina pe toate într-o singură vacanță? Călătoria cu rulota este foarte versatilă și creează multe amintiri.

Libertate, propriul itinerariu de călătorie și posibilitatea de schimbare a planurilor

Îți poți crea propriul plan și, teoretic, nu trebuie să te bazezi pe nimic sau pe nimeni. Poți oricând să schimbi planurile, dacă vrei să rămâi cu familia ta în altă parte peste noapte. Se schimbă vremea? Poți schimba direcția călătoriei.

Experiență neașteptată

Călătoria este la fel de importantă ca și destinația. Acest lucru te ajută să creezi o mulțime de amintiri. Poți face oricând un mic ocol sau să treci prin locuri interesante unde s-ar putea să întâlnești niște oameni grozavi.

Propria ta casă pe roți

Chiar dacă ești pe drum, locuiești în propriul tău spațiu, care te face să te simți ca acasă. Rulota este dotată și cu bucatarie sau ai măcar un aragaz și poți folosi propriile ustensile.

Poți lua o mulțime de lucruri cu tine

Dacă ai suficient spațiu, poți aduce cu tine un grătar, biciclete sau orice alte obiecte dorești.

Poți face camping în locuri interesante

Uneori, chiar și atunci când proprietatea este privată, proprietarul te poate lăsa să dormi acolo gratuit sau pentru să-ți ceară o mică taxă pentru campare. Oriunde alegi să faci camping, fii responsabil și nu lăsa gunoi în urma ta.

Vacanță la preț mai mic

Vacanța cu rulota te costă mai puțin decât vacanța clasică, însă prețul depinde și de activitățile pe care vrei să le faci împreună cu familia, precum și traseele pe care doriți să le stabiliți.

Vacanța cu rulota este ideală pentru întreaga familie

Vacanța cu rulota este potrivită pentru întreaga familie. Poți personaliza întreaga experiență cu rulota astfel încât să îndeplinești dorințele și nevoile tuturor membrilor familiei.

Dezavantajele vacanței cu rulota, cu copiii

Multă planificare

Vacanța cu rulota include organizare din partea întregii familii, precum și gestionarea situațiile neașteptate.

Confort redus

Standardul de trai este diferit pentru fiecare dintre noi, iar nivelul de disconfort în timpul vacanței cu rulota este mai mare decât vacanța la un hotel.

Preț variabil în funcție de activități

Dacă dorești să mergi în locații exclusiviste cu rulota, prețul crește pe măsură.

Staționarea în campinguri

Este posibil ca toaletele sau dușurile din unele campinguri să nu fie foarte curate. De asemenea, este important de luat în considerare și zgomotul produs de petrecăreții din campinguri.

Condusul rulotei

În vacanța cu rulota, șoferul va avea de condus foarte mult. Acesta trebuie să se obișnuiască destul de repede cu rulota și să aibă în vedere că există posibilitatea să fie nevoit să conducă pe alei înguste sau să parcheze în locuri strâmte.

Lipsa spațiului personal

Spațiul personal și intimitatea cu care ești obișnuită nu pot fi păstrate și în vacanța cu rulota. Acest lucru poate provoca conflicte în loc de relaxare.

Grija pentru obiectele de valoare

S-ar putea să dorești să nu-ți lași obiectele de valoare în rulotă. Când parchezi rulota, asigură-te că alegi un loc sigur.

Costuri de întreținere și prețul combustibilului

Pe lângă avantajele vacanței cu rulota, trebuie să iei în considerare și costurile de întreținere ale rulotei, prețul combustibulului, taxele de drum sau de parcare, precum și costurile de camping.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!