Sari la conținut

Obiceiuri cu dichis de Sfântul Nicolae pentru întreaga familie

 Sfântul Nicolae este un prilej pentru câteva tradiții foarte frumoase pentru familia ta. Descoperă în articol câteva idei.

Începem cu seara de 5 decembrie când copiii sunt îndemnați să își curețe ghetuțele și să le pună în dreptul ușii pentru că, fără greș, Sfântul Nicolae va veni și le va umple cu câteva surprize dulci. Tradițional,în ele ar trebui să se găsească: portocale, nuci, acadele sub formă de baston alb/roșu, bănuți de ciocolată, poate și o jucărie micuță sau o cărticică despre sărbătorile de iarnă. Dacă vreți să fiți siguri că dulciurile respective sunt potrivite pentru copii, atunci este și mai bine să le faceți în casă. Găsiți aici câteva rețete potrivite. 

În speranța că după câțiva biscuiței, sunt gata pentru mic dejun, puteți veni cu el într-o prezentare specială: bucățele de banană și căpșuni. De aici.

 

Ce mai puteți face?

- > O mica scenetă cu poezii. Mai multe aici.

Hai fuguţa, hai fuguţa!
Lustruim frumos ghetuţa
Si o punem la intrare
S-o umple Moş Nicolae
Cu dulciuri şi cu păpuşi…
Să-l pândim de după uşi,
C-o să vină-acuş-acuş!
 
- > O scrisoare pe ultima sută de metri către Moș Nicolae în care să povestești faptele bune pe care le-ai făcut anul trecut. Eventual și ce îți propui să faci mai bine anul viitor.
 
- > Să aflăm câte ceva despre istoria și tradiția Sfântului Nicolae, bonus un filmuleț animat inspirat din ea. Găsiți aici
 
- > Dacă vă place să gătiți împreună atunci avem o rețetă de prăjitura magică, exact cum i-ar plăcea lui Moș Nicolae.
 
 
Și, să nu uităm, cei mici iubesc întotdeauna să facă lucruri frumoase cu propriile lor mănuțe. Nouă ne-au plăcut în mod deosebit o păpușă care îl reprezintă pe Moș Nicolae și o pereche de papucei, ambele făcute din hârtie.
 
Cum se face aici.
 
Cum se face aici
 
Voi cum vă petreceți ziua de Sfântul Nicolae?
 
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!