Sari la conținut

Ziua Îndrăgostiților, pe înțelesul copiilor

Luna februarie a fost denumită luna iubirii, pentru că sărbătorim Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie și Dragobete pe 24 februarie. Deși Ziua Îndrăgostiților a fost preluată inițial de la americani, tot mai mulți români sărbătoresc această zi.

Totuși, cum le explicăm copiilor care este semnificația zilei de 14 februarie, atunci când ei ne întreabă?

Poate fi greu de explicat, mai ales pentru că Ziua Îndrăgostiților nu este recunoscută ca fiind o sărbătoare oficială, dar poți începe prin a-i vorbi micuțul tău despre dragoste.

Dragostea este tema principală a zilei de 14 februarie și nu este doar despre dragostea romantică, ci poate fi vorba despre dragostea pentru familie, prieteni și chiar și pentru noi înșine.

► Citește și: Tipsuri de Valentine’s Day: Cum poţi pregăti brioşe în formă de inimă

Cu toate acestea, există câteva modalități de a face acest lucru să fie mai ușor. Cel mai bun lucru este să să-i vorbești copilului simplu și deschis. Spune-i că atunci când iubești pe cineva, vrei să ai grijă de el și să te asiguri că are tot ce îi trebuie. Acesta ar putea fi motivul pentru care mama sau tatăl îi oferă înainte copilului cina, iar apoi mănâncă și ei.

Poți sărbători Ziua Îndrăgostiților alături de copilul tău, să desenați împreună inimioare și felicitări pe care să le oferiți oamenilor pe care îi iubiți. De asemenea, puteți face fursecuri sau prăjituri în formă de inimioară.



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!