Sari la conținut

5 carti utile pana la 7 ani

Nu mai este mult si vine perioada cadourilor, in care luam jucarii, cat mai multe jucarii. Si as vrea sa va conving sa renuntati macar la unele dintre ele pentru a lua carti. 

Copiii se vor bucura cand le vor primi (poate nu chiar atat de tare cat s-ar bucura daca ar primi un set de bucatarie), dar va fi o bucurie de mai lunga durata, pentru ca se vor intoarce iar si iar la ele. Doar curiozitatea lor este legendara si noi putem prin astfel de carti sa le-o alimentam:

1. Carte de activitati - Enigme si jocuri absolut uluitoare

Pentru ca este plina de joculete care il pot tine captivat pe copil o perioada mai mulga de timp. Si in acelasi timp dezvolta cunostintele logice, de matematica, de observatie etc

 

2. Convietuirea - familie, justitie, alegeri

Cand eram noi copii se numea 'educatie civica' si nu ne invata nimic. Acum insa putem vorbi de valori, familie, justitie, inegalitati, parlament. Trebuie sa incercati enciclopediile de la Larousse, sunt excelente.

 

3. Sa circulam corect

Ca sa nu ne mai stea inima in loc cand mergem cu ei pe strada. Sunt multe carti care abordeaza subiectul, dar mie mi-a placut aceasta din colectia Logico Rondo, intrucat nu este doar un text sec.

 

4. Ghicitori de Lucia Muntean

De ce? O spune autoarea mai bine decat mine: Afli cand o rasfoiesti / Ca nu-i carte cu povesti, / Ca nu-i nici cu poezii / Sau cu jocuri de copii, / Desi le are pe toate / Laolalta adunate.

 

5. Pixi si stelele

Pentru ca sa traiesti poate fi o aventura si seria Pixi incurajeaza acest lucru. In plus, carticelele sunt mici, cu desene frumoase si usor de manuit de catre copii.

 

Voi ce carti ati recomanda pentru aceasta varsta?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!