Sari la conținut

5 povești de Crăciun pentru copii

Crăciunul este despre cadouri, mese delicioase și timp liber petrecut cu familia. Pentru că cei mici sunt în vacanță, în perioada sărbătorilor de iarnă, nu trebuie să existe niciun motiv pentru care ei să nu mai învețe. De fapt, există o listă lungă de povești de Crăciun pe care le putem spune copiilor.

Ce povești le putem spune copiilor, de Crăciun?

Un colind de Crăciun, scris de Charles Dickens

Această poveste îi va învăța pe copii să prețuiască Crăciunul pentru darul său de a ne apropia de cei dragi. Charles Dickens a creat povestea lui Ebenezer Scrooge, un om de afaceri care urăște sărbătoarea Crăciunului.
După vizita a trei fantome de Crăciun, Ebenezer învață valoarea întâlnirilor de familie din preajma sărbătorilor.

Povestea lui Rudolph, renul cu nasul roșu

După cum știm cu toții, renul cu nasul roșu, Rudolph, este unul dintre renii care îl ajută pe Moș Crăciun să împartă cadouri copiilor din întreaga lume. Nasul său mare și roșu este o sursă de batjocură pentru restul fraților săi. Drept urmare, se simte foarte rușinat și singur.

Când Moș Crăciun decide să împartă cadourile în ajunul Crăciunului, nu poate vedea calea din cauza zăpezii. Dar apoi, Rudolph vine în ajutor, îndrumându-l pe Moș Crăciun cu sania cu ajutorul luminii nasului său roșu aprins.

► Citește și: Top 10 cele mai frumoase filme de Crăciun pentru copii

Cum a furat Grinch Crăciunul

Cel mai bun lucru despre această poveste pentru copii este că Grinch, în cele din urmă, nu poate fura spiritul de Crăciun. Totul se întâmplă atunci când acest personaj invidios și nefericit vrea să distrugă sărbătoarea oamenilor iubitori și fericiți din Whoville.

În mijlocul pregătirilor, Grinch fură toate cadourile înainte de sosirea Crăciunului. Cu toate acestea, spre surprinderea sa, oamenii din Whoville rămân bucuroși și plini de spiritul sărbătorii. Grinch se răzgândește și returnează totul.

Uriașul egoist, de Oscar Wilde

Publicat în 1888, Uriașul Egoist spune povestea unui uriaș care avea o grădină frumoasă, pe care refuză să o împărtășească cu alții. Într-o zi, el prinde câțiva copii care se joacă în grădina sa și îi aruncă afară, dar spațiul se ofilește, pierzându-și frumusețea.
Observând acest lucru, uriașul a permis unui copil să se joace în grădina sa, dar după aceea nu l-a mai văzut. După o lungă așteptare, copilul apare și îi spune uriașului că acum poate merge în propriul său paradis. Se pare că acest copil nu este altul decât Iisus Hristos.

Povestea nașterii pruncului Iisus

Dacă vorbim despre povești despre Crăciun, atunci poate cea mai importantă de menționat este cea a nașterii pruncului Iisus. Poți folosi Biblia ca referință.
Această poveste se concentrează pe sacrificiile Mariei și ale lui Iosif pentru a proteja nașterea micuțului lor. În ciuda faptului că a fost fiul lui Dumnezeu, Iisus s-a născut într-o iesle umilă.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!