Sari la conținut

Adevăratul motiv pentru care cuplurile care au copii fac mai puțin sex

Simți că viața ta sexuală aproape că a dispărut de când ai devenit părinte? Potrivit unui nou raport din revista Archives of Sexual Behavior, cuplurile căsătorite fac mai puțin sex chiar și decât persoanele singure, adică de aproximativ 55 de ori pe an.

Sexul nu mai reprezintă o prioritate atunci când ești părinte

A avea un copil te aduce mai aproape de partenerul tău,  dar vă și îndepărtează, pentru că nu mai aveți timpul suficient de petrecut în doi.

Creșterea unui copil este o sarcină destul de grea, iar relațiile sexuale între partenerii care au devenit părinți pare o sacină și mai grea.

„Motivele pentru acest lucru sunt de natură evolutivă”, subliniază Paul Hokemeyer, terapeut de familie și căsătorie din New York.

El adaugă: „Sarcina, nașterea și satisfacerea nevoilor absolute ale unui copil sunt epuizante din punct de vedere fizic și emoțional. Dintr-o perspectivă darwinistă, supraviețuirea speciei are un sens evolutiv perfect deoarece cuplurile vor dori să evite sexul în primele șase luni până la un an din viața copilului. Sexul expune cuplul la riscul de a avea un alt copil, care le-ar distrage atenția și energiile de la îngrijirea copilului lor. Să ai grijă de un singur copil este destul de greu, să nu mai vorbim de doi.”

Un copil îți poate schimba identitatea

“Un copil duce la schimbări fundamentale în identitatea cuplurilor”, spune Matthew D. Johnson, profesor de psihologie și director de formare clinică la Universitatea Binghamton: întâlniri, sex și căsătorie. Drept urmare, „partenerii romantici devin părinți”. Aceste schimbări de identitate sunt însoțite de o reordonare a priorităților. În loc să ne gândim la nevoile partenerului sau la nevoile proprii, nevoile unui copil devin urgente și primordiale. Conversațiile tale, de exemplu, sunt dintr-o dată despre familia ta, despre ce a mâncat sau a făcut bebelușul. Aceste schimbări, în combinație cu privarea de somn, pot duce la o satisfacție mai scăzută în relație și la mai puțin sex”, spune Johnson.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!