Sari la conținut

Care sunt corpurile de iluminat ideale pentru camera copilului

Lumina este un element important care poate schimba complet felul în care arată o cameră, cu atât mai mult atunci când e vorba de camera copilului. De aceea părinții trebuie să fie atenți la acest detaliu și să aleagă lumina potrivită pentru camera micuțului sau a micuței lor. Dacă vreți să aflați mai multe despre alegerea unei lumini potrivite, continuați să citiți acest lucru.

Iată câteva sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite corpuri de iluminat pentru camera copilului:

Alegeți o lumină difuză

Este de evitat să puneți în camera copilului o lumină extrem de puternică. O lumină ceva mai difuză va transforma camera într-un spațiu cald și plăcut și va fi ideală pentru somnul celui mic. De evitat sunt și acele corpuri de iluminat ce au sursa de lumină descoperită, acest lucru va inunda camera cu o lumină puternică care nu va fi prietenoasă cu ochii sensibili ai celui mic. Dacă vă doriți să obțineți acest efect de lumină difuză alegeți corpuri de iluminat cu un singur bec, care să aibă un sistem de protecție a becului sau respectiv, astfel încât lumina din cameră să fie cât mai blândă cu ochii bebelușului. Astfel de modele ideale pentru camera copiilor puteți găsi pe UniversulElectricelor.ro.

Puneți mai multe surse de lumină

Pentru a crea acel efect de lumină difuză se pot pune în cameră mai multe surse de lumină pe lângă cea principală din tavan. O lumină de veghe discretă este recomandată, mai ales dacă cel mic doarme singur în cameră. De asemenea, dacă folosiți o un baby monitor asigurați-vă că aveți o lumină potrivită pentru a urmări cu ușurință mișcările celui mic. Există multe modele de lămpi pentru copii, în funcție de preferințe și buget.

Folosiți un întrerupător cu variator

O idee foarte bună de păstrare a luminii la un nivel de intensitate mai scăzut este folosirea unui întrerupător cu variator, astfel puteți selecta intensitatea dorită, în funcție de momentul zilei în care vă aflați și nevoile pe care le aveți. Este o modalitate bună de a seta lumina în funcție de necesitățile care apar zilnic.

Lumina caldă este de preferat

Dacă vorbim de tipul de lumină, pentru camera copilului ar fi de preferat o lumină caldă, care să fie mai plăcută și comodă ochiului, spre deosebire de cea rece care de obicei este și mult mai intensă. O lumină cu un subton galben va funcționa bine pentru camera copiilor, dar și pentru dormitorul părinților sau sufragerie, în timp ce pentru baie și bucătărie pot fi folosite surse de lumină rece, pentru a vedea mai bine detaliile.

Așadar, acestea au fost sfaturile pentru alegerea corpurilor de iluminat pentru camera copilului. Fiecare element trebuie gândit înainte de a fi achiziționat astfel încât să se plieze pe nevoile celui mic, cât și pe nevoile părinților. Căutați variante care să se potrivească și atunci când cel mic va crește, pentru a nu fi nevoie să le înlocuiți după doar câțiva ani.

Sursă foto: unsplash.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!