Sari la conținut

Viața în fotografii a Reginei Elisabeta a II-a

Vezi gGalerie foto

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Cu câteva ore înainte de anunțul oficial al decesului, medicii erau îngrijorați de starea ei de sănătate și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția.

La cea de-a 21-a aniversare, într-un discurs difuzat din Cape Town, regina (pe atunci Prințesa Elisabeta) a făcut următorul angajament: „Declar în fața voastră, a tuturor, că întreaga mea viață, fie că este lungă sau scurtă, va fi dedicată serviciului dumneavoastră”.

În următoarele decenii, fidelă angajamentului pe care și l-a luat, simțul datoriei și devotamentul reginei au rămas neclintite. Ea a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Telegraph a împărtășit câteva fotografii care omagiază viața remarcabilă a reginei: de la căsătoria cu Prințul Philip, Duce de Edinburgh, timp de 73 de ani până la moartea acestuia, în aprilie 2021, până la relațiile cu cei patru copii ai săi, precum și munca ei cu peste 600 de organizații caritabile.

► Vezi galeria foto
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!