Sari la conținut

Bebelusul la 2 luni

De regula primul zambet adevarat al bebelusului apare la varsta de 5-7 saptamani. Din momentul in care va descoperi „zamberul constient” va zambi foarte des, mai ales daca vede fata parintilor sai.

 

Dezvoltare si joaca la 2 luni

Acuitatea vizuala a sporit, astfel ca micutul vede bine pana la 60-70 de centimetri, iar simtul auzului se perfectioneaza in sensul ca va putea face distinctia intre sunetele din jurul sau – muzica, sunetele scoase de jucariile lui si zgomotele din jur – zgomotul strazii, de exemplu. Ca sa-l stimulezi nu trebuie decat sa-i vorbesti. Vocea mamei il linisteste si il face sa se simta in siguranta. Uneori, daca te aude, nici nu-i nevoie sa te vada. La aceasta varsta copilul urmareste cu maxim intreses, fascinat, miscarile buzelor.

Dupa ce implineste o luna de zile copilul este suficient de abil sa se joace cu obiecte mici, usoare, viu colorate si muzicale. Se va perfectiona pana la implinirea varstei de doua luni, mai ales daca o sa fie invatat ce anume se poate face cu jucariile.

De la sase saptamani in sus, copilul devine mult mai mobil. Dupa ce a descoperit ca isi poate misca mainile si picioarele, la 6-7 saptamani o sa descopere ca se poate intoarce singur de pe spate, pe o parte. Cand este treaz bebelusul este foarte activ, se intinde, se foieste. Daca il asezi pe burta, o sa incerce sa inainteze, impingand-se in picioare. Pe burta reuseste sa-si tina capul ridicat, nu pentru mult timp insa, pentru ca musculatura gatului nu este suficient de bine dezvoltata.

 

Cat doarme bebelusul la varsta de 2 luni

Preocuparea principala a micutilor ramane somnul. La aceasta varsta bebelusii dorm pana la 14-16 ore pe zi, in 4-5 reprize de somn. Acestea nu au aceeasi durata. Este posibil ca micutul sa doarma chiar si cinci ore legate, in timpul noptii. Poti stimula somnul de noapte al bebelusului daca il obisnuiesti cu rutina de dinaintea somnului. Baia, masajul, folosirea cremelor pentru corp fac parte din igiena zilnica obligatorie. Masajul, care face parte din seria de stimului care contribuie la dezvoltarea generala a celui mic, nu este un moft, ci este o necesitate.

 

Alimentatia bebelusului de două luni

Bebelusul tau va castiga in greutate in jur de 1kg pe luna. In functie de tipul de alimentatie copilului poate manca din patru in patru ore, mai ales noaptea. Mesele mai rare sunt cele adoptate de copiii care sunt hraniti artificial, in timp ce micutii care sunt alimentati natural, trebuie sa primeasca lapte de la mama lor de fiecare data cand cer acestu lucru, indiferent daca este in parametrii programului sau nu. Copiii alimentati la san nu risca sa manance prea mult, nu se ingrasa, nu au probleme legate de tranzitul intestinal. Cei alimentati artificial, trebuie sa primeasca o anumita doza de lapte in fiecare zi, iar excesul poate duce la cresterea in greutate.

Ritmul de crestere in greutate este asemanator cu cel din luna trecuta si este situat undeva intre 20-25 de grame pe zi. Cresterea in inaltime este demna de luat in seama, copilul crescand cu trei milimetri in fiecare 24 de ore.

Vaccinarea bebelusului la 2 luni

Cand a venit pe lume micutul a fost vaccint impotriva hepatitei B si impotriva tuberculozei. La doua luni se face primul rapel impotriva hepatitei B, precum si prima doza de vaccin anti-polio. Intreaba-l pe medicul pediatru despre vaccinarile obligatorii si facultative. Exista un calendar al vaccinarilor obligatorii care trebuie respectat.

 

Cum se schimba viata ta?

Probabil te simti mai increzatoare in abilitatea de a avea  grija de bebelus. Hranirea, schimbatul scutecelor, au devenit o a doua natura, dar tot iti ocupa ce mai mare parte a zilei. O schimbare pozitiva e aceea ca bebelusul se pare ca apreciaza mai mult efortul pe care il faci pentru el. Primul lui zambet adevarat il vei vedea in aceasta perioada.
 
Articole relationate
Comentarii facebook
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!