Sari la conținut

Viaţa cu un nou născut. Trucuri ca să treci cu bine peste primele 30 de zile

Niciodată nu ţi-ai imaginat că poate să fie atât de dificil să ai grijă de un nou născut... Până la urmă nu se mişcă şi doarme 16 ore pe zi! Cum este posibil ca tu să ajungi la epuizare?

Să ştii că este normal, toată lumea simte asta. Să scapi de epuizare nu poţi, dar sunt câteva lucruri prin care îţi poţi face viaţa mai uşoară:

Alăptat

Dacă alăptezi simţi că o faci non stop, fie zi fie noapte. Aşa că, încearcă să ai grijă de tine în primul rând. Când alăptezi ia lângă tine un pahar cu apă. Şi ceva de citit. Sau uită-te la televizor la ceva relaxant.

Dacă ai probleme de alăptat nu lupta singură cu ele, apelează la un consilier. El ar putea să îţi dea soluţiile. Dar, mai mult decât atât, ar putea să îţi dea liniştea de care ai nevoie.

Dacă sânii sunt angorjați atunci pune pe ei o compresă cu apă caldă. Dacă, după alăptat, sfârcurile sunt dureroase, pune o compresă cu apă rece.

Somnul

Nu te mai gândi la cât şi cum dormi. Asta doar te va enerva, pentru că este evident că nu dormi bine, fiind mereu trezită din somn. Renunţă la enervare, întrucât nu ajută cu nimic. Mai bine ai pune capul jos să dormi câteva minute, atunci când poţi.

Bebeluşul adoarme greu? Nu te gândi la toate sfaturile auzite şi fă tot ceea ce trebuie ca să adoarmă – ţine-l în braţe, plimbă-l în căruţ sau maşina, cantă-i, leagănă-l.

Cu rândul. Măcar o dată pe săptămână, în weekend ar trebui să existe o noapte în care tu dormi până te saturi şi tatăl se ocupă de bebeluş.

Liniştire

Cu un bebeluş agitat şi care plânge nu se poate trăi, aşa că încearcă tot ce îţi trece prin cap ca să îl linişteşti. Nu există o soluţie universală. Pot să fie cântece, poate să fie faptul că faci genoflexiuni cu el în braţe, poate să fie o baie caldă. 

Încearcă să îl infășezi. Bebeluşii se liniştesc de obicei, dacă se simt precum în burtică.

Tatăl

Bărbaţii sunt un pic reticenţi să aibă grijă de un bebeluş atât de mic. Depinde de mama să îi implice încă de la început.

Ai putea sugera să stea mai puţin timp la serviciu ca să petreacă mai mult timp cu bebeluşul. Ai putea să îi trimiţi împreună la plimbare seara sau în weekend.

Este foarte important să nu îl critici pe tată pentru modul în care are grijă de bebeluş. Şi el trebuie să îşi descopere propriul stil de a interacţiona.

Pentru tine

Ignoră sfaturile care îţi dau o stare de confuzie, tu decizi cum este mai bine.

Acceptă ajutorul. Cât mai mult. Da, poate că spală vasele şi dau cu mopul pe jos. Nu este nicio ruşine aici.

Ieşi din casă. Nu îţi face planuri grandioase şi fii pregătită să fii nevoită să le abandonezi. Cel mai bine ar fi dacă ai mai avea pe cineva cu tine. Ca să îţi fie mai uşor, ar fi bine să ai în permanenţă pregătit bagajul pentru ieşire. 

Curaj, nu mai este mult. În scurt timp bebeluşul îţi va zâmbi şi viaţa îţi va parea mult mai frumoasă!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!