Sari la conținut

Premieră: A fost prezentat primul scaun auto pentru copii, cu airbag-uri integrate

Compania britanică Maxi Cosi a prezentat, în cadrul unui târg de profil din Marea Britanie, primul scaun auto pentru copii, cu airbag-uri integrate.  Sistemul se numeşte Air Safety Technology şi presupune instalarea a două airbag-uri într-un scaun special conceput pentru transportul copiilor în mașină. Un astfel de sistem este utilizat pentru prima dată în această industrie.

► Citeşte şi Secretul meu pentru a convinge copilul să stea în scaunul de mașină

Cum funcţionează scaunul auto cu airbaguri integrate?

Airbag-urile sunt instalate în zona de umăr a scaunului, numit AxissFix Air. Ele sunt umflate datorită unui cartuș cu dioxid de carbon, care se află în spatele scaunului. În caz de accident, sistemul îl fixează în decurs de 0.015 secunde, iar airbag-urile se umflă în 0.05 secunde.

Mai mult decât atât, datorită tehnologiei Air Safety Technology, forţa asupra gâtul copilului în timpul unei coliziuni este redusă cu 55%.

► Citeşte şi Scaunul auto pentru copii nu este o fiță!

Pentru cine este potrivit şi cât costă scaunul auto cu airbaguri integrate?

Scaunul cu airbag-uri încorporate este pentru copiii care au o înălțime de 61-105 de cm. Costul unui scaun auto Maxi Cosi AxissFix Air în Marea Britanie este de 550 de lire sterline (617 euro).

În Republica Moldova, spre exemplu, utilizarea unui scaun special pentru transportarea în maşină a copiilor care au o vârstă de până la 12 ani este obligatorie. Părinții care pun în pericol viața copiilor şi nu iau măsuri pentru protecţia lor riscă o amendă de la 450 la 600 de lei.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!