Sari la conținut

5 simptome ciudate ale sarcinii

Daca iti doresti un copil si ai intrat in „pregatiri” atunci sigur ai citit un milion de articole despre semnele de sarcina si incerci sa prinzi fiecare simptom pe care il simti si sa iti dai seama daca esti sau nu insarcinata. Daca esti deja insarcinata, vrei sa stii ce simptome sunt normale sau nu in sarcina si, la fel, citesti zeci de articole ca sa iti dai seama ca ceea ce simti este normal sau nu.

Iar ca sa mai adaugam un articol la lungul sir al celor despre simptomele sarcinii, in articolul de fata iti prezentam cinci simptome mai ciudate, dar despre care, retrospectiv, foarte multe femei declara ca le-au resimtit inca de cand au ramas insarcinate.

 

Sangerari nazale si nas infundat

Oricat de ciudat ar parea, sangerarile nazale si nasul infundat sunt destul de comune la debutul sarcinii. Incearca sa tratezi simptomele cu remedii naturale cum ar fi un umidificator sau solutie salina. Daca nu ajuta, vorbeste cu medicul pentru sugerarea altor metode naturale de desfundare a nasului. Nu numai ca ai o senzatie neplacuta in cazul nasului infundat, dar uscaciunea asociata este si cauza sangerarilor nazale, care debuteaza brusc si te pot alarma.

 

Scurgeri vaginale

Cand ramai insarcinata te astepti ca ciclul menstrual sa inceteze si nu te astepti ca scurgerile vaginale abundente, obisnuite in momentul ovulatiei, sa devina si mai abundente. Aceste scurgeri sunt normale si sanatoase, deci nu iti fa probleme. Ar fi bine sa te obisnuiesti deoarece pot ramane la fel de abundente pana la nasterea copilului. Cu toate acestea, daca apar schimbari in culoarea si mirosul lor, anunta imediat medicul.

 

Insomnie

Cand te gandesti la sarcina, iti imaginezi probabil ca vei fi extrem de obosita. Este adevarat mai ales pentru primul trimestru, dar asta nu iti va garanta un somn dulce. In ciuda oboselii pe care o vei resimti, poti trai experienta neplacuta a insomniei. Se poate manifesta sub forma imposibilitatii de a adormi sau de a adormi dupa ce te-ai trezit in timpul noptii (de exemplu, dupa una din desele vizite la toaleta). Exercitiile, reducerea consumului de cafea si relaxarea sunt principalele ingrediente ale tratamentului non-medicinal. Insomnia tinde sa fie mai severa in primul si in al treilea semestru. Sau poate sa nu existe deloc.

 

Probleme gastrointestinale

Frumos intertitlul de mai sus dar se refera ca doua dintre cele mai neplacute simptome in sarcina: gazele si ragaiturile. Acestea au loc din cauza faptului ca hormonii de sarcina iti dau peste cap tractul digestiv si apar aceste simptome secundare neplacute. Incearca sa eviti mancarurile care iti fac probleme si tine minte ca, oricat de putin elegant ar fi, este mai bine sa le dai drumul decat sa te retii. Retinerea cauzeaza de multe ori durere. Daca simti ca se apropie un astfel de episod incearca sa ajungi la toaleta sau sa iesi din camera unde te afli. Este neplacut, stiu, dar din fericire, aceste simptome vin cu o data de expirare. Poti simti aceste probleme chiar la cateva zile dupa instalarea sarcinii.

 

Constipatia

Un alt simptom „dragut” care iti poate indica instalarea unei sarcini (si care te va insoti ca un tovaras bun, cel putin in primul trimestru). Hormonii de sarcina pot face ca intestinele tale sa isi incetineasca motilitatea si sa devina lenese. Consecinta directa? Vei avea probleme legate de constipatie (uneori, extrem de severe). Ca sa nu ajungi in situatii extreme, fa exercitii dese, bea multa apa si mananca alimente bogate in fibre care pot fi foarte eficiente in tratarea constipatiei. Daca nici unul din trucurile de mai sus nu functioneaza, vorbeste cu medicul tau despre solutii acceptate in tratarea constipatiei.

 

Ai experimentat deja cele de mai sus? Desi nu este o lista atractiva, cele mai multe mame spun ca au trecut prin experimentarea acestor simptome dar, din pacate, majoritatea nu au discutat cu nimeni despre ele si s-au chinuit luni de zile. Daca ai oricare din simptomele de mai sus vorbeste cu medicul tau sau cu alte mamici si aplica ce remediu ti se potriveste tie cel mai bine. Mamicile veterane iti pot da sfaturi foarte bune si este pacat sa nu apelezi la cele care au trecut deja prin asta. 

 

Citeste aici si despre alte simptome problematice din sarcina.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!