Sari la conținut

Nu cred în relațiile unde partenerii spun ”Nu avem nevoie de sex, ne înțelegem atât de bine! -Domnica Petrovai, psiholog clinician

Săptămâna trecută am anunțat pe facebook că pregătesc un interviu despre cuplu (pentru introducerea unei conferințe la care am obținut o reducere consistentă pentru dv; detalii la final de articol) și vă rugam să îmi scrieți dacă aveați întrebări pe care să le transmit. Ghiciți câți oameni au lăsat comentarii la acea postare? Niciunul! Nimeni nu a zis nimic. Au fost vreo câteva like-uri timide și gata. Aș vrea să cred că nu aveți întrebări, ci numai răspunsuri pe această temă, aș vrea să cred că sunteți cei mai fericiți de pe pământ, că v-ați găsit partenerul de viață și sufletul pereche și că nu vreți să mai schimbați nimic. Că vă certați fix atât cât e nevoie ca să faceți împăcarea cât mai cu sare și piper, că vă sprijiniți fără să vă judecați, că nu vă reproșați, ci vă susțineți necondiționat, că aveți răbdare unul cu altul la fel cum aveți cu copiii voștri mici. Că, după ce adorm pruncii, faceți mult sex nebun pe care-l alternați cu sex domol, că nimeni nu bea peste măsură, că tonul îl ridicați doar când e bebelușul pe-un raft de bibliotecă sau apa din vană inundă vecinul de jos. Că la voi nimeni nu uită să cumpere pâine, că laptele nu se termină niciodată din frigider și gunoiul miroase a mimoze, chiar și când nu e dus de răsalaltăieri.

Doar că, surpriză, am primit câteva întrebări în privat. Unele generale, altele specifice, întrebări foarte bune, de substanță, genul cărora îți e frică să le dai glas, nu cumva să ți se spargă în mână și să începi să sângerezi. I le-am adresat Domnicăi Petrovai,  psiholog clinician pr. și psihoterapeut, cu o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și a cuplului. Citiți ce zice despre cele mai grele perioade ale cuplurilor cu copii, despre cât de gravă e infidelitatea, cât de des trebuie să fie sexul ca să fie sex și care-s cele 3 cheițe ale căsniciilor fericite, de la oameni care nu i-au fost niciodată clienț fiindcă nu au avut nevoie de terapie. 

Miruna: Se spune că, dacă un cuplu nu divorțează în primii 2 ani după ce face un copil, sunt șanse mici să mai divorțeze pe urmă. E corect?

(...)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!