Sari la conținut

Un an mai bun! Rezoluții simple, dar extrem de benefice, pentru mamele din lumea întreagă

Anul nou este aproape și, deși pare destul de clișeic și poate prea puțin folositor, este extrem de benefic să ne setăm niște obiective cât mai clare, pentru un an cât mai bun. Nu trebuie să notăm intenții mărețe, dacă nu simțim, doar să facem o listă cu simple schimbări blânde, pe care ni le dorim.
Iată despre ce este vorba:


Fă patul, dimineața! – Da, poate este o frază imperativă pe care ai auzit-o la vârsta adolescenței, dar să îți faci patul încă de dimineață îți poate oferi un sentiment de împlinire, încă din primul minut al dimineții – doar ce te-ai trezit și deja ai îndeplinit o sarcină!

Nu mai vorbi urât despre tine – Fii bună, blândă, înțelegătoare cu propria ta persoană! Uite-te la tine cu blândețe, pentru că nimeni nu este perfect și cu siguranță în acest moment faci tot ce poți pentru tine și pentru cei din jur. Atâta poți, atâta vrei! – nu te mai judeca!

Machiază-te, aranjează-te, epilează-te – Și nu, nu pentru cei din jur! Doar pentru tine, pentru a-ți da timp și a-ți demonstra ție însăți că ești importantă.

Bea mai multă apă – Apa este foarte sănătoasă, iar pentru mame este extrem de important să se hidrateze. Apa ne ajută să ne luptăm cu oboseala, cu constipația, ne ajută să ne îmbunătățim starea de bine.

Nu te mai compara cu nimeni altcineva - Când ești singură acasă cu bebelușul tău, este la îndemână să navighezi pe Instagram sau Facebook și să te compari cu alte mame. Amintește-ți că fiecare mamă este diferită, fiecare copil este diferit și fiecare călătorie de alăptare este diferită. Să te compari cu altcineva nu aduce niciun beneficiu.

Citește și Rezolutii de Anul Nou pentru parinti

Fă ceva nou - Uneori, mamele nu se mai regăsesc decât în rolul de mame. O bună rezoluție ar fi să nu uiți să faci ceva care este doar pentru tine. Ceva care nu este legat de rolul de părinte, cum ar fi vizionarea unui nou spectacol, alegerea unui nou hobby sau gătitul a ceva ce nu ai încercat niciodată până acum. Aceste noi experiențe pot rupe viața uneori monotonă de mamă.

Mergi la plimbare - Fă yoga în camera de zi sau genuflexiuni, în timp ce ții copilul în brațe. Sănătatea ta este importantă, așa că asigură-te că ai grijă de ea. Nu trebuie să alergi sau să faci fitness, doar asigură-te că găsești o modalitate de a face câteva exerciții, de 2-3 ori pe săptămână .

Dormi - Acesta este încă unul dintre acele obiective mai ușor de setat, decât de făcut, pentru multe proaspete mame. Dar o mamă bine odihnită este mai bună pentru toată lumea. Sfatul nostru preferat este să dormi când micuțul tău doarme, FĂRĂ excepții. Nu trebuie să dormi cât doarme copilul, ci doar când doarme el. Lasă vasele și rufele, întinde-te și închide ochii – le vei facea apoi mai rapid, odihnită.



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!