Sari la conținut

Noutăți în sistemul educațional: copiii vor fi repartizați aleatoriu la grădiniță și la creșă

Schimbări în sistemul educațional, pentru preșcolari: părinții care îşi înscriu peste o lună copiii la grădiniță sau la creșă nu vor mai putea să-și aleagă educatorul! Altfel spus, copiii vor fi distribuiți aleatoriu în grupe, ceea ce desființează tradiția aranjamentelor care se făceau cu mult timp înainte de depunerea cererilor.

Rămâne, însă, problema numărului mic de locuri, mai ales pentru cei de peste 3 ani, care nu mai sunt primiți la creșă. Iar acum, la grădiniță legea le dă prioritate celor de 4 și 5 ani, deoarece și grupa mijlocie și cea mare sunt de acum obligatorii.

Noua lege a educației le permite accesul la creșă inclusiv bebelușilor de la 3 luni în sus, față de un an, cum era până acum.

Părinţii care depun cereri sunt admiși în ordinea descrescătoare a vârstei. Doar că sunt numai 30 de mii de locuri în creșele publice, așa că 2500 de familii își vor duce copiii la cele private sau direct la grădiniță. Adulţii caută febril recomandări pe net sau printre prieteni. Fiecare după criterii ierarhizate clar.
900 de mii de copii de 6 ani vor intra, în toamnă, în clasa pregătitoare. Înscrierile se fac până pe 14 mai.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!