Sari la conținut

Scrisoare pentru tine, copilul meu, de ziua ta

Astăzi, de ziua ta, vreau să îţi spun ceva.  Nu eşti de prea mult timp pe acest pământ, dar ţi-am urat de mii de ori La Mulţi Ani şi ţi-am spus zilnic în gând cât de mult îmi doresc o viaţă lungă şi frumoasă pentru tine… Chiar dacă în acele momente doar te uitai cu ochişorii tăi frumoşi la mine, pentru că nu înţelegeai nimic din ce spuneam…

Dar astăzi, de ziua ta, vreau să îţi scriu câteva cuvinte, pe care sper să le citeşti când va veni timpul să le înţelegi.

Trebuie să fiu sinceră şi să îţi spun că a trăi în această lume nu este deloc uşor. Dar eu voi fi mereu aici, să îţi ghidez paşii. Până la vârsta aceasta, am trăi atât de multe, am experimentat o mulţime de lucruri care m-au transformat în femeia care sunt acum. Aşa că astăzi vreau să îţi spun tot ce am învăţat.

Explorează lumea! Trăieşte! Descoper-o! Mergi la concerte, la festivaluri! Fă o mulţime de lucruri noi, experimentează! Nu sta într-un singur oraş. Chiar dacă asta îmi va frânge inima, vreau cât mai multe pentru tine. Vreau să vezi lumea. Să cunoşti oameni noi, tradiţii, locuri, să testezi lucruri ciudate şi să realizezi că lumea nu este nici pe departe aşa de mare cum pare. Toate aceste experienţe îţi vor umple sufletul.

Iubeşte-te pe tine, înainte de a te gândi să iubeşti pe altcineva. Iubeşte fiecare părticică din tine! Pe cea mai grozavă, pe cea mai teribilă, pe cea mai frumoasă, pe cea mai urâtă. Iubeşte-te în întregime! Partea cea mai importantă a fericirii vine din iubirea de sine. Nu vei fi niciodată fericit, dacă nu te accepţi şi nu te iubeşti.

►Citeşte şi Tu nu îţi vei aminti niciodată, dar eu o voi face…

Dar nu fi narcisist! Eu nu asta vreau să te învăţ. Tu, copilul meu, fii bun şi gândeşte-te întotdeauna şi la ceilalţi. Ajută-i pe ceilalţi, va fi bine pentru sufletul tău. Lumea are nevoie de oameni care văd dincolo de ei. Şi nu uita: pământul se învârte şi fără tine. Aşa că de câte ori te crezi în centrul Universului, nu uita de vorbele mele.

Viaţa ta este cea mai frumoasă. Te rog, te rog, nu uita asta. Nu tânji mereu după ceea ce au alţii. E important să îţi setezi anumite scopuri, dar e şi mai important să apreciezi fiecare lucru cu care ai fost binecuvântat. Nu îţi vei găsi niciodată fericirea, dacă îţi vei dori mereu mai mult. Viaţa îţi va da tot ceea ce trebuie să fie al tău. Iar dacă simţi că anumite lucruri îţi scapă, gândeşte-te că poate nu au fost făcute să fie ale tale. Ceea ce este al tău va veni, dar numai la momentul potrivit.

Trebuie să ştii că nu tot ceea ce străluceşte e aur! Lucrurile care arată perfect din exterior, de obicei ascund urâtul. Te rog, nu tânji după bani, după faimă şi după lucruri care strălucesc. Viaţa înseamnă mult mai mult de atât.

Ridică-te întotdeauna! Vei cădea, probabil vei cădea de foarte multe ori. Dar crede-mă, copilul meu, nu vei fi singurul. Toată lumea trece, la un moment dat, prin asta – e parte din viaţă. Nu te lăsa descurajat de faptul că ai căzut, e imposibil să fii imun. Important este să te înveţi să dansezi în ploaie. Şi să ştii că în lupte găseşti frumosul. Dar dacă vei fi prea ocupat să ieşi din ele, vei rata ceea ce e mai important.

Crede în tine! Totul începe şi se termină cu tine. Da,e important să ai oameni care să te susţină, dar dacă tu nu vei crede în tine, nu vei ajunge niciodată prea departe. Tu poţi şi vei atinge absolut fiecare obiectiv pe care ţi-l setezi în minte, fii sigur de asta!

Şi cam atât pentru astăzi. Aminteşte-ţi, însă, că „te iubesc până la Dumnezeu şi înapoi” e prea puţin. Eşti şi vei fi întotdeauna împlinirea mea! Vei fi mereu copilul meu…

La mulţi ani! Te iubesc, copilul meu!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!