Sari la conținut

“Voiam un copil... și m-am trezit cu doi!”, ghidul viitoarelor mămici de gemeni

Dintre sutele, poate miile de cărți despre ce înseamnă o sarcină și ce se întâmplă după naștere, cred că o viitoare mămică are nevoie mai mult de îndrumare decât de teorie. De susținerea altor mămici care au trecut deja prin cele nouă luni de sarcină și au depășit cu bine primele săptămâni cu bebe acasă. Însă, la fel de folositoare sunt și informațiile bine documentate. Mai ales atunci când este vorba despre o sarcină gemelară.

“Voiam un copil... și m-am trezit cu doi!” este titlul unei cărţi apărute la Editura Casa, o carte despre experienţa de a fi părinte de gemeni (sau tripleţi). Apropo de tripleți, dacă eu aș fi scris această carte ar fi trebuit să aibe următorul titlu: “Voiam un copil... și m-am trezit cu doi! Dar puteau fi trei!”.

Revenind la volumul menționat mai sus, acesta este semnat de Sabrina Losso şi Anna Palermo, două fotografe specializate pe nou-născuţi şi familii, din Italia. Iar Sabrina este şi mamă de gemeni – două fetițe, prin urmare abordarea este una specială. Mai precis, fiecare etapă a sarcinii este abordată din două puncte de vedere: unul al specialistului, un ginecolog sau o altă persoană calificată, şi altul subiectiv, prin implicarea unei mame de gemeni sau chiar de tripleţi.

Ei bine, mărturisesc că toate pasajele în care mămicile de gemeni sau de tripleți povestesc despre experiențele lor au fost pe placul meu. Sunt subiectivă, evident, căci și eu sunt mamă de gemene. Și mi-aș fi dorit să citesc această carte în urmă cu 6 ani, atunci când prima ecografie a confirmat sarcina gemelară. Având o sarcină cu multe complicații, m-am ferit de tot ce însemnă forumuri, grupuri de mămici, site-uri de parenting… A fost modul meu de a mă proteja. Acum, dacă aș trece prin aceeași experiență, cu siguranță nu aș mai proceda la fel.
În ce privește volumul “Voiam un copil... și m-am trezit cu doi!”, atât informațiile din partea specialiștilor în domeniu (ginecologi, moașe, neonatologi, pediatri, psihologi etc.) cât și experiențele mămicilor sunt structurate foarte clar. Singurul lucru care nu se potrivește în totalitate cu realitatea din România este partea legată de ce se întâmplă în spital, după naștere, mai ales în cazul prematurilor. Și cum cei mai mulți gemeni se nasc prematuri… Autoarele trăiesc în Italia, iar diferenețele între sistemul nostru sanitar și cel din Peninsula Italică sunt uriașe, chiar și când vorbim despre privat. Însă recomandările pot fi adaptate și aplicate cu succes în primele săptămâni după naștere.

CONCURS!

UPDATE: Câștigătoarea concursului nostru este Georgiana Elena. Felicitari!

Dacă ești o viitoare mămică de gemeni ori de tripleți poți câștiga un exemplar “Voiam un copil... și m-am trezit cu doi!”, participând la concursul nostru!

Ca să intri în posesia cărții trebuie să fii abonată la newsletterul suntmamica.ro. Daca nu ești abonată încă, o poți face din home page, în dreapta paginii, unde apare câmpul “Abonează-te la newsletter”. Asa ca, aboneaza-te, citește noutățile de la noi și clar ieși în câștig.

De asemenea, te rugăm să lași un comentariu în această pagină în care să ne povestești cum a fost la prima ecografie! Te poți înscrie în concursul nostru până pe 10 aprilie. Câștigătoarea va fi desemnată pe 11 aprilie, dimineața, prin tragere la sorți cu ajutorul random.org.

Multă baftă!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Daniela

    Pe 28 dec in urma unor dureri de ovare am ajuns la spital,a fost cea mai fericita zii din viața mea atunci cand doctora la eco mi-a aratat primul bebe,am crezut ca este doar 1,dar cand am vrut sa ma ridic a zis sa aștept ca trebuie sa îmi arate încă ceva si atunci a apărut surpriza: erau 2 embrioni,sarcina gemelară bivitelina!!! M-am pus pe plâns de fericire,nu pot exprima in cuvinte ceea ce am simțit,a fost unic!!! Azi am 19s si sunt in dulcea așteptare a 2 băieței!!!

  • Irina

    Si eu sunt o viitoare mamica de gemeni.Acum suntem in saptamana 27 de sarcina si asteptam cu nerabdare sa-i cunoastem pe cei doi fursecutzi.Nu mai tin minte cu exactitate cand am avut prima ecografie (undeva prin octombrie) insa ne asteptam sa fie gemeni fiindca recoltasem inainte beta hcg-ul si valoarea era foarte mare iar atunci medicul ginecolog ne-a spus ca e posibil sa avem o sarcina gemelara..ceea ce s-a si intamplat!Bucuria a fost imensa la 16 saptamani cand ni s-a confirmat sexul bebelusilornerdaietel si fetita!!
    Sarcina usoara si la termen tuturor viitoarelor mamici!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!