Sari la conținut

Bebelușul la 0-3 luni. O multitudine de cuceriri

Dacă te uiţi la un nou născut şi la un bebeluş de trei luni de zile nu îţi va veni să crezi cât de mare poate să fie diferenţa într-o perioadă atât de scurtă de timp. 

Te recunosc!

În această perioadă bebeluşul învaţa enorm despre tine, principală persoană care ai grijă de el. Şi va fi foarte încântat de prezenţa ta şi de faptul că îl bagi în seamă. Însă, în acelaşi timp, este destul de deschis şi către străini.

Ce poţi face? Dă-i bebeluşului şansă de a interacţiona cu mai mulţi adulţi, nu te ocupa numai tu de el. Lasă-l şi pe tata să petreacă mult timp cu bebeluşul. Sau, dacă tatăl nu este dosponibil, atunci cu un bunic sau o bonă. La această vârstă bebeluşii acceptă mai uşor alte persoane.

Limbajul

Vor mai fi câteva luni până când poate să fie vorba de un limbaj, însă bebeluşii sunt pe zi ce trece mai atenţi, mai curioşi.

Ce poţi face? Vorbeşte-i cât mai mult, citeşte-i cărţi, canta-i cântece. Bebeluşul are enorm de câştigat din asta. Există studii care au dovedit că o astfel de expunere timpurie la limbaj creşte IQ-ul. 

Atingerea

Cel mai mult la această vârstă bebeluşii iubesc atingerea. Aceasta le da liniştea, siguranţă, dar în acelaşi timp îl şi ajuta în dezvoltare.

Ce poţi face? Să îi răspunzi pozitiv bebeluşului atunci când vrea în braţe. Să foloseşti un sistem de purtare. Să îi faci masaj din când în când.

Mâinile

Primul lucru de care bebeluşul va deveni obsedat sunt propriile sale mâini. Asta nu este deloc rău, întrucât prin folosire începe să le coordoneze. Iar limbajul este legat de coordonarea mâinilor. Ce va face? Îşi va privi mâinile, va încerca să le sugă.

Ce poţi face? Să îl laşi să o facă liniştit. Este o etapă normală în evoluţie. Şi pentru el este şi foarte liniştitoare. Şi în momentul în care învaţă să apuce obiecte atunci foarte probabil va începe să le sugă pe acestea. 

În rest, te vei bucura că va reuşi să îşi ţină capul, să doarmă perioade mai lungi de timp fără să se trezească, ba chiar şi să se rostogolească. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!