Sari la conținut

5 activități senzoriale pentru bebelușul de 12 luni

Bebelușul de 12 luni învață din ce în ce mai multe lucruri în fiecare zi. El crește și se dezvoltă rapid, dar, cu toate acestea, el încă este dependent de mama sa.

Pentru că micuțul de 12 luni încă are nevoie de mama lui pentru a-l ghida în dezvoltarea sa, mămica îi poate prezenta noi activități potrivite pentru el.

Printre activitățile perfecte pentru bebelușul de 12 luni se află și activitățile senzoriale. Iată câteva dintre acestea:

Joaca cu mâncarea

Lasă bebelușul să se joace cu mâncarea. Nu trebuie să te preocupe prea mult învățarea manierelor la bebelușul de 12 luni, așa că așează-l în scăunelul lui, adu-i mâncarea și lasă-l să se joace. În timp ce se va juca cu mâncarea, o va și consuma.

► Citește și: Până și studiile o spun: Lăsați copiii să se joace cu mâncarea!

Sortarea obiectelor

Orice activitate de sortare este excelentă pentru bebelușul de 12 luni. Îi poți oferi micuțului tău niște bile mici, colorate, un vas gol și o lingură. El va trebui să așeze, cu ajutorul lingurii, toate bilele în vas.

Piscina cu bile

Piscinele cu bile vor fi întotdeauna foarte distractive pentru bebelușul de un an. El va petrece minute în șir explorând piscina cu bile.

► Citește și: Activități și jocuri: 4 beneficii pe care le au piscinele cu bile asupra copiilor

Spaghete colorate

Dacă vrei să devii puțin creativă, poți să-i oferi copilului spaghete colorate. Adaugă puțin ulei astfel încât spaghetele să nu se lipească între ele.

Cărți senzoriale

Cărticele textile sunt minunate pentru activitățile care implică creșterea și dezvoltarea micuțului tău. Astfel de cărți nu ar trebui să lipsească din colțul de jucării ale bebelușului de un an.

► Citește și: Plăcile senzoriale Montessori: Beneficiile pe care acestea le oferă copiilor
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!