Sari la conținut

Plăcile senzoriale Montessori: Beneficiile pe care acestea le oferă copiilor

Un copil care învață în propriul ritm este, de obicei, un copil fericit care se dezvoltă bucurându-se de mediul înconjurător. Pentru ca acest lucru să se întâmple, jocul este un element vital. Și în contextul jocului, jucăriile sunt elemente cheie. De exemplu, copiii pot învăța multe lucruri și își pot dezvolta numeroase abilități în timp ce se bucură de plăcile Montessori.

Copiii au o nevoie înnăscută de a explora, de a descoperi și de a-și satisface curiozitatea. Din acest motiv, Maria Montessori a dezvoltat teorii și jucării special concepute pentru ca prichindeii noștri să învețe prin joacă.

Ce sunt plăcile senzoriale Montessori?

O placă Montessori este o jucărie special concepută pentru ca micuții să își dezvolte anumite abilități precum creativitatea, rezolvarea problemelor, logica și motricitatea fină.

► Citește și: Cum învățăm copilul să scrie și să citească, folosind metoda Montessori

Cum se folosesc plăcile senzoriale Montessori?

Ele prezintă jocuri și mici mistere pe care copiii trebuie să le rezolve. Cum? În general, folosindu-și abilitățile cognitive, cum ar fi logica și observația. La toate acestea trebuie adaugată și îmbunatățirea deprinderilor manuale legate de motricitatea fină. De exemplu, cei mici trebuie să deschidă și să închidă încuietori, în funcție de tipul de jucărie. Prin urmare, își extind abilitățile de a-și folosi mâinile și degetele.

Beneficiile pe care le aduc plăcile senzoriale Montessori copiilor

Rezolvarea problemelor

Aceste plăci îi ajută pe copiii mici să-și îmbunătățească capacitatea de a rezolva probleme simple, deoarece îi implică în observarea și căutarea obiectelor ascunse.

Îmbunătățirea memoriei

Acesta este un alt punct în favoarea plăcilor proiectate conform Metodei Montessori. Copilul trebuie să memoreze anumite ilustrații pe care le va asocia cu concepte. În acest fel, își folosește memoria.

Medii de învățare

Plăcile Montessori au multe teme. Unele se concentrează pe gătit, pe animale, natură sau chiar medicină. Cu alte cuvinte, acestea îi ajută pe copii să se familiarizeze cu împrejurimile lor și, pe scurt, cu viața și lumea din jurul lor.

► Citește și: Creșterea și educarea copilului: Cele mai importante sfaturi de la Maria Montessori

Perseverență

Când copiii sunt interesați de ceva, de exemplu, o problemă pe care nu o pot rezolva, dar doresc cu adevărat s-o rezolve, vor persevera până când o vor rezolva, fără să se gândească că ar putea să renunțe.

Răbdare

Aceasta este o calitate rară la copii prin natura lor. Prin urmare, este important ca cei mici să învețe să aibă răbdare. Din fericire, plăcile Montessori ajută la acest lucru.

Atenţie

De asemenea, știm că prichindeii nu au capacitate de a rămâne atenți și concentrați pentru perioade lungi de timp. Este o abilitate care se îmbunătățește pe măsură ce se dezvoltă, iar aceste jucării îi ajută să avanseze în mod natural.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!