Sari la conținut

5 beneficii uimitoare ale sucului de prune, în timpul alăptării

Ca mamă care alăptează, trebuie să ai incluse în dieta ta alimente nutritive, cum ar fi prunele. Sucul de prune îți poate oferi suficientă energie și nutrienți, în timpul alăptării.

Consumul de suc de prune în timpul alăptării ajută la prevenirea și tratarea constipației. Cu toate acestea, un exces de prune uscate sau suc de prune îi poate dăuna micuțului tău.

Iată ce beneficii uimitoare îți aduce sucul de prune consumat în timpul alăptării:

Remediu pentru constipație

Conținutul ridicat de fibre din prune ajută la prevenirea sau tratarea problemelor rezultate din constipație, în timpul alăptării. Sucul proaspăt al fructului hrănitor acționează ca un laxativ și favorizează mișcările intestinale. Consumul de suc de prune previne și hemoroizii, care se dezvoltă din cauza constipației.

► Citește și: Constipația postpartum: cât durează și cum poate fi gestionată

Reglează funcțiile vezicii urinare

Constipația rezultată din lipsa de fibre afectează funcționarea normală a vezicii urinare și crește frecvența urinării. Poate fi dificil să reglezi o vezică hiperactivă. Prunele uscate previn constipația și promovează funcționarea normală a vezicii urinare, în timpul alăptării.

Reglează creșterea în greutate

Îți poți gestiona creșterea în greutate consumând prune uscate, în timpul alăptării. Un aport bun de prune uscate te ajută să îți simți stomacul plin pentru o lungă perioadă de timp, va suprima senzația de foame și va regla creșterea în greutate.

Previne anemia

Sucul de prune este o sursă excelentă de fier. Aportul adecvat de suc de prune te ajută să crești cantitatea de fier din corp, precum și hemoglobina.

Promovează sănătatea musculară

Mai multe studii arată că prunele sunt o sursă bogată de minerale bor și potasiu. Potasiul favorizează contracțiile musculare, iar borul ajută la construirea mușchilor și oaselor puternice, în timpul alăptării. De asemenea, consumul de suc de prune ajută la tratarea substanțială a osteoporozei.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!