Sari la conținut

6 curiozități despre pielea bebelușilor

Pe lângă faptul că este foarte catifelată, pielea bebelușilor este scutul împotriva factorilor externi. Pentru că este foarte sensibilă, îngrijirea pielii bebelușilor trebuie să se facă cu atenție și doar cu produse destinate bebelușilor.

Cu siguranță, atunci când îți ții puiul în brațe, sigur nu te gândești în profunzime la pielea bebelușului tău, însă există câteva curiozități legate de pielea lui fină și catifelată. Iată despre ce curiozități este vorba:

Bebelușii au picioarele și mâinile reci

Nou-născuții au adesea picioarele și mâinile reci. Acest lucru se întâmplă din cauză că ei nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului.

► Citește și: 15 lucruri ciudate, dar normale despre nou-născuți

Bebelușii pot avea semne din naștere

Aproximativ 1 din 3 bebeluși prezintă semne din naștere. Cele mai frecvente sunt petele de culoarea somonului, care apar pe frunte sau pe ceafă.

Bebelușii au păr pe tot corpul

Nou-născuții au păr pe tot corpul, pe spate, pe față, pe picioare, pe brațe și chiar pe urechi. Acesta se numește lanugo și oferă protecție în interiorul uterului.

► Citește și: Lanugo sau puful de pe nou născuți – Definire, funcții și tratament

Bebelușii au glandele mamare active

Unii nou-născuți pot produce lapte ca urmare a stimulării de către hormonii materni. În unele cazuri, pediatrii pot recomanda o ușoară presiune locală pentru a drena conținutul și pentru a preveni durererile în zona respectivă.

Bebelușii nu transpiră

Transpirația este una dintre modalitățile prin care corpul nostru le folosește pentru a-și regla temperatura, în special în sezonul cald sau în timpul exercițiilor fizice.

► Citește și: Problemele nou-născutului care nu trebuie să te îngrijoreze. Transformări prin care trece micuţul

Deși glandele sudoripare ale nou-născuților sunt normale, ele nu sunt foarte eficiente în îndeplinirea funcției lor. Din acest motiv, este esențial să le protejezi de căldură și frig, deoarece sunt foarte sensibile.

Pielea bebelușilor are memorie

Pielea are memorie și acumulează daunelor suferite încă din copilărie, motiv pentru care este foarte  important să ții cont de acest lucru
și să implementezi toate măsurile de precauție necesare pentru a o proteja.

► Citește și: 5 lucruri ciudate despre bebelusul tau

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!