Sari la conținut

6 tipsuri de alăptare pe care fiecare proaspătă mămică ar trebui să le știe

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), 84% dintre proaspetele mame alăptează imediat după naștere și doar 58% dintre ele încă alăptează șase luni mai târziu. Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă alăptarea exclusivă timp de șase luni și sugerează mamelor să continue cu alăptarea până când copilul împlinește 2 ani.

Beneficiile alăptării sunt binecunoscute și variază de la prevenirea obezității infantile la scăderea riscului de infecție, SIDS și alergii.

► Citește și: AAP și-a modificat recomandările privind alăptarea: până la doi ani sau peste

Iată câteva tipsuri de alăptare pe care fiecare proaspătă mămică ar trebui să le cunoască:

Nu aștepta să primești ajutor în ceea ce privește alăptarea nou-născutului

Cere ajutor asistentelor de la spital dacă întâmpini dificultăți cu alăptarea bebelușului. Dacă instinctul tău de mamă spune că ceva nu este în regulă în ceea ce privește alăptarea puiului tău, cere opinia medicului. Acest lucru te poate scuti de săptămâni de dureri și griji.

► Citește și: Alăptarea, un mod minunat de a-ți arăta dragostea pentru puiul tău

Poziționarea corectă la sân a bebelușului

Asigură-te că stomacul bebelușului îl atinge pe al tău, astfel încât micuțul tău să nu fie nevoit să se întoarcă pentru a prinde mamelonul.

Nu sta cu ochii pe ceas când alăptezi bebelușul

Lasă copilul la sân până când acesta se va desprinde singur de primul sân, apoi poziționează-l la al doilea sân. Unii bebeluși sug doar de la un singur sân în timpul unei sesiuni de alăptare, în timp ce alți bebeluși sug de la ambii sâni.

Amână folosirea suzetei

AAP recomandă amânarea suzetei pentru prima lună, deoarece poate suprima semnalele de foame ale bebelușului și poate micșora timpul de hrănire cu lapte matern.

► Citește și: 12 fotografii uimitoare cu mămici obișnuite care își alăptează bebelușii

Fii atentă la dieta ta

Vei avea nevoie de mai multe calorii atunci când alăptezi decât în timpul sarcinii, cu aproximativ 300 mai multe pe zi decât în ultimul trimestru. Totuși, nu exagera cu mâncarea. Trei mese echilibrate pe zi plus gustări sănătoase ar trebui să acopere aportul zilnic de hrană.

Folosește o pernă pentru alăptare

Spre deosebire de pernele normale, perna de alăptare se înfășoară în jurul corpului și ajută la o poziționare mai bună a acestuia. De asemenea, poate ameliora stresul, durerea de spate și de gât.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!