Sari la conținut

Alăptarea, un mod minunat de a-ți arăta dragostea pentru puiul tău

Când vine vorba despre alăptare, am putea vorbi la nesfârșit despre tehnici de alăptare, programe, opinii, nutriție, beneficii pentru sistemul imunitar, dieta, hormoni și multe altele. Pentru că suntem în Săptămâna Mondială a Alăptării, vom vorbi mai mult despre cum își arată mămicile dragostea pentru bebelușii lor, prin alăptare.

Alăptarea este un mod minunat de a-ți arăta dragostea pentru bebelușul tău, un act de legătură între tine și puiul tău, căruia vrei să-i oferi tot ce ai tu mai bun.

La început, mamele și bebelușii lor trebuie să se cunoască, să se conecteze, să se înțeleagă și să comunice. Ar trebui ca mămicile să evite să pună presiune pe ele și să își lase deoparte așteptările, sfaturile pe care le-au primit de la cei din jurul lor și ideile preconcepute despre alăptare. Scopul alăptării nu este doar să-i oferi bebelușului mâncare, ci și să îi oferi și afecțiune.

► Citește și: Portrete cu mămici care alăptează, ce arată puterea, dar și vulnerabilitatea maternității

Când se naște un bebeluș, reflexul său de a suge este în plină dezvoltare, așa că el trebuie să fie așezat în apropierea mamelonului mamei, pentru a-l identifica mai ușor. Acest proces de învățare este minunat, iar legătura dintre mamă și un bebelușul alăptat este pură magie.

Pentru a te putea bucura de frumusețea alăptării, ai nevoie de timp și intimitate. Bebelușul trebuie să comunice cu mama lui, la fel cum mama are nevoie să se conecteze emoțional cu copilul ei. Este extrem de important să pui un accent mai mare pe iubire și apropriere decât pe tehnicile de alăptare, deoarece alăptarea este prima amprentă emoțională care marchează relația dintre o mamă și copilul ei.

► Citește și: Fotografii puternice, care dovesc că hrănirea bebelușului este o binecuvântare, oricum s-ar face ea

În cazul în care nu îți poți alăpta bebelușul, trebuie să fii atentă și la expresiile feței, gesturile, atingerile și zgomotele lui. Aceste mici comportamente sunt primele lui încercări de a comunica cu tine și de a-ți spune de ce are nevoie.

Pentru un copil, mama este întotdeauna adăpostul lui preferat și cel mai mare sprijin emoțional.

► Citește și: Fapte uimitoare despre sânii mămicilor care alăptează

Iubirea nu este un sentiment trecător, dragostea este o senzație imensă de care fiecare mamă și fiecare copil își dorește să fie înconjurat. Când un bebeluș își dorește mâncare, își dorește totodată căldură, afecțiune și adăpost.

Întrucât bebelușii nu știu cum să spună: „Vreau dragostea ta, mami”, ei o exprimă în moduri caracteristice vârstei lor. De aceea trebuie doar să ne ținem ochii și inimile deschise, pentru a înțelege că alăptarea este mai presus de toate cel mai bun mod de a ne arăta dragostea pentru puii noștri.

► Citește și: Cele 7 minuni ale laptelui matern

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!