Sari la conținut

Dragostea materna creste inteligenta copiilor

Medicii au comparat un copil dintr-un orfelinat, care era lipsit de dragoste materna, desi era bine si atent ingrijit si un copil care beneficia din plin de grija si dragostea mamei lui.  Studiul a fost facut de cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Washington, iar concluziile au fost limpezi, clare si surprinzatoare: copilul creste cu dragoste.
 
Neurologii au scanat creierul unui copil lipsit de dragostea materna si pe al unuia care are parte de afectiunea mamei. Ambii copii testati aveau trei ani, iar diferentele constate  au fost uimitoare. Creierul celui care nu a primit suficienta atentie din partea mamei era considerabil mai mic decat normalul pentru varsta lui.

Inteligenta copilului este in mana parintilor

In primii doi-trei ani de viata, creierul bebelusului este stimulat mai ales sub aspectul procesului de invatare si memorie, pe recunoasterea de voci, chipuri, cuvinte, culori si pe dezvoltarea simuturilor. Dragostea materna, interactiuna cu copilul, alintatul acestuia, dialogul cu el, inca din primele zile de viata stimuleaza toate aceste mecanisme care, ulterior, dupa varsta de 2-3 ani stau la baza dezvoltarii inteligentei.
 


Cei mai inteligenti copii din lume


Copiii lipsisti de afectiune se confrunta cu dificultati de invatare, le va fi greu sa-si arate sentimentele si sa formeze legaturi cu alte persoane si au un risc  mai mare de a dezvolta boli mintale sau alte probleme grave de sanatate si cu cat neglijenta mamei este mai grava, cu atat mai pronuntate pot fi afectiunile. Pe de alta parte, cei care sunt incojurati de dragostea mamei devin mai intelingenti si mai sociabili si au mai bine dezvoltate abilitatile de invatare rapida.




Alaptarea la cerere creste IQ copilului
 
Concluzia este ca dragostea materna este esentiala pentru dezvoltarea inteligentei copilului. Cateva sfaturi:   


  • Arata-i dragostea ta zambindu-i, oferindu-i sarutari, imbratisari si jucandu-te cu el, mereu.
  • Vorbeste-i tot timpul despre orice, folosind cuvinte clare si evitand diminutivele.
  • Ajuta-l sa doarma suficient, sa manance, sa se relaxeze si sa fie la zi cu toate.controalele medicale necesare la zi.
  • Citeste-i inca din prima zi de viata, si chiar din timpul vietii intrauterine, pentru ca astfel il ajuti sa isi dezvolte vocabularul si imaginatia.
  • Ai grija sa creasca intr-un mediu complex care sa-i permita sa-si foloseasca si sa-si dezvolte toate simturile pentru imbunatatirea activitatii cerebrale.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!