Sari la conținut

Alcoolul și alăptarea

La un moment dat, orice mămică care alăptează își pune întrebarea: pot bea alcool, dacă alăptez?

Fie că este vorba despre petreceri, întâlniri de familie sau sărbători, alcoolul este adesea servit la majoritatea adunărilor sociale. Dar dacă alăptezi, nu ai voie să bei vin. Sau ai voie?

Dacă vrei, poți savura un pahar de vin, însă trebuie să-ți planifici în avans acest lucru. Concentrația de alcool din sânge este la fel ca și concentrația de alcool din lapte.

► Citește și: 6 alimente de evitat, în perioada alăptării

Alcoolul ajunge în laptele matern la 30-60 minute după ce ai început să-l bei. O serie de factori afectează cantitatea de alcool care intră în laptele matern, inclusiv:

  • Tăria și cantitatea de alcool
  • Ce și cât ai mâncat, înainte de a consuma alcool
  • Greutatea pe care o ai
  • Cât de repede bei.

Pomparea și aruncarea laptelui matern nu va reduce cantitatea de alcool din laptele matern. Odată ce alcoolul a ieșit din sânge, acesta va ieși și din laptele matern.

Cea mai sigură opțiune atunci când alăptezi este să eviți total consumul de alcool. Cu toate acestea, planificarea în avans este o variantă bună, dacă intenționezi să consumi alcool.

► Citește și: Cât timp e bine să alăptezi? Cât mai mult posibil

Poți hrăni bebelușul mai devreme decât anticipasei, apoi te poți bucura de un pahar de vin.

Trebuie să ai în vedere că mamele care se află sub influența alcoolului pot lua decizii mai puțin sigure cu privire la locul unde doarme bebelușul. De asemenea, nu dormi în aceeași cameră cu bebelușul, dacă ai consumat alcool.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!