Sari la conținut

6 alimente de evitat, în perioada alăptării

Din momentul în care femeile află că sunt însărcinate, ele sunt nevoie să renunțe la anumite obiceiuri alimentare. După naștere, nu înseamnă că poți reveni imediat la vechea dietă, mai ales dacă alăptezi. Există o serie de alimente pe care trebuie să le eviți, în timpul alăptării.

Iată ce alimente trebuie să eviți, în perioada alăptării:

Peștele

În afară de acizii grași, Omega-3, care sunt foarte importanți pentru dezvoltarea copilului, peștele conține și mercur. Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) spun că „expunerea la mercur poate afecta creierul sugarului și dezvoltarea sistemului nervos, în timpul sarcinii și după naștere.”

Dacă ai așteptat întreaga sarcină să mănânci pește, îl poți mânca cu moderație, după naștere. Limitarea consumului de pește la 2-3 porții pe săptămână și eliminarea peștilor cu conținut ridicat de mercur va face o diferență uriașă în expunerea copilului la mercur. Poți consuma pește precum somon, pentru că este benefic pentru dezvoltarea copilului tău.

► Citește și: Semințele de chia și alăptarea: beneficii și efecte secundare

Ierburi precum mentă, salvie și pătrunjel

Probabil că nu ai auzit niciodată despre efectele negative pe care aceste plante le-ar putea avea asupra copilului tău. Deși aceste ierburi nu sunt periculoase pentru sănătatea copilului, ele sunt, cu siguranță, unele dintre alimentele pe care trebuie să le eviți, în timpul alăptării, deoarece îți pot afecta producția de lapte. Consumul ocazional de mentă nu îți va afecta lactația, însă consumul zilnic de mentă, da.

Cofeina

Cofeina este unul dintre cele mai importante alimente pe care trebuie să le eviți, în timpul alăptării, deoarece are o serie de efecte asupra bebelușului.

Deși este în regulă să bei o ceașcă de cafea pe zi, aportul în exces poate duce la probleme ale somnului la sugari, anxietate, amețeală și bătăi rapide ale inimii la mame.

Fasolea, varza de Bruxelles și broccoli

Consumul de legume este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru cea a copilului tău, dar când vine vorba de alimentele pe care trebuie să le eviți, în timpul alăptării, trebuie să elimini din dieta ta toate alimentele care provoacă gaze. Fasolea, varza de Bruxelles, broccoli, conopida și chiar cireșele pot cauza probleme în burtica bebelușului.

► Citește și: 7 moduri naturale de a produce mai mult lapte matern

Ciocolata

Dacă alăptezi, este timpul să renunți la bomboanele de ciocolată. Ciocolata conține cofeină, iar cofeina trebuie evitată, în timpul alăptării. Consumul în exces de ciocolată poate provoca probleme în ceea ce privește somnul copilului, la fel ca și cafeaua. În afară de cofeină, ciocolata conține foarte mult zahăr.

USC News a spus că „expunerea copiilor și a sugarilor la cantități mari de zahăr poate produce probleme de dezvoltare și învățare cognitivă, precum și crearea unui risc de a dezvolta diabet, obezitate, boli ale ficatului și boli de inimă.”

► Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre alăptare

Poate părea imposibil să renunți la ciocolată, în timpul alăptării, așa că, atunci când simți nevoia de mânca ciocolată, optează pentru varianta fără zahăr.

Alcoolul

Consumul de alcool nu trebuie evitat doar când ești însărcinată, ci și când alăptezi.

► Citește și: Cele 7 minuni ale laptelui matern

Mayoclinic informează că: „cercetările sugerează că bebelușii alăptați, care sunt expuși la alcool, ar putea avea probleme în dezvoltarea motorie.”

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!