Sari la conținut

Semințele de chia și alăptarea: beneficii și efecte secundare

Semințele de chia provin din planta salvia hispanica, ce aparține familiei de mentă. Semințele sunt hrănitoare și sunt considerate a avea proprietăți terapeutice și un potențial nutraceutic.

Dacă ai consumat semințe de chia sau intenționezi să le incluzi în dieta ta, în timp ce alăptezi, iată ce trebuie să știi:

Semințele de chia și alăptarea. Este sigur să mănânci semințe de chia, în timp ce alăptezi?

Da, semințele de chia sunt considerate a fi un aliment sigur pentru consum, în timpul alăptării.

► Citește și: 7 moduri naturale de a produce mai mult lapte matern

În conformitate cu aporturile dietetice ale Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, o mamă vegetariană care alăptează, ar trebui să includă calorii și alimente bogate în nutrienți, în dieta ei. Semințele de chia conțin calorii și substanțe nutritive diverse și sunt potrivite mamelor care alăptează. Cu toate acestea, având în vedere că siguranța consumului semințelor de chia nu a fost complet cercetată, este mai bine să discuți cu un nutiționist înainte.

Semințele de chia și alăptarea. Câte semințe de chia poate consuma o mamă care alăptează?

Nu există o limită admisă și recomandată pentru consumul semințelor de chia de către o mamă care alăptează. Cu toate acestea, menține aportul până la o cantitate moderată de două până la trei linguri de semințe pe zi.

► Citește și: Portrete cu mămici care alăptează, ce arată puterea, dar și vulnerabilitatea maternității

Semințele de chia și alăptarea. Valorile nutriționale ale semințelor de chia

Semințele de chia au fost unul dintre alimentele de bază ale bucătăriei columbiene și mediteraneene. Aproximativ 2 linguri de semințe de chia uscate au o valoare nutritivă de 139 de calorii, 4 grame de proteine, 9 grame de grăsime, 12 grame de carbohidrați și 11 grame de fibre, împreună cu vitamine și minerale.

Alte valori nutritive ale semințelor de chia includ:

 • Grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii alfa-linoleici
 • Proteine de înaltă calitate, care includ, în principal, prolamine
 • Fibre dietetice, vitamine și minerale, cum ar fi calciul și fosforul
 • Antioxidanți, cum ar fi acizii clorogenici și cafeici.

Semințele de chia și alăptarea. Beneficiile semințelor de chia, în timpul alăptării

O mămică ce alăptează și consumă regulat semințe de chia are o mulțime de avantaje, precum:

Pierdere în greutate

Întrucât semințele de chia sunt bogate în fibre alimentare solubile, aportul obișnuit al semințelor te poate ajuta să-ți simți stomacul plin.
Proteina de înaltă calitate poate ajuta și la pierderea în greutate. Cu toate acestea, în comunitatea științifică, există recenzii mixte asupra efectelor de pierdere de greutate, în urma consumul de semințe de chia.

► Citește și: Cât timp e bine să alăptezi? Cât mai mult posibil

Sănătate digestivă

Conținutul total al semințelor de chia este mai mare decât quinoa, semințe de in și amarant. Consumul regulat de semințe de chia ar putea sprijini digestia sănătoasă prin reglarea intestinelor și evitarea problemelor gastro-intestinale.

Sănătatea oaselor

Proteinele de înaltă calitate pot avea efecte pozitive asupra sănătății oaselor. Calciul și potasiul sunt, de asemenea, vitale pentru sănătatea oaselor.

Imunitate

Antioxidanții influențează imunitatea. Mai multe studii arată că semințele de chia au un set de antioxidanți care ar putea reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul și, de asemenea, susțin creșterea sănătoasă a bebelușului.

Sănătatea creierului

Unele studii arată că semințele de chia pot ajuta la reducerea stresului. Consumul regulat de ulei de semințe de chia ar putea crește nivelul total de lapte.

Inflamații cronice

Uneori, mamele au inflamații cronice. Semințele de chia ar putea ajuta în astfel de cazuri, datorită efectelor antiinflamatorii puternice.

► Citește și: Fapte uimitoare despre sânii mămicilor care alăptează

Semințele de chia și alăptarea. Posibilele efecte secundare ale semințelor de chia, în timpul alăptării

Semințele de chia provoacă rareori complicații grave de sănătate. Cu toate acestea, fii atentă la următoarele reacții adverse:

Tulburări gastrointestinale. Conținutul mare de fibre al semințelor de chia poate provoca diaree, balonare, flatulență și gaze intestinale la unele mămici.

Posibilă interacțiune medicamentoasă. Consumul în exces de semințe de chia poate provoca interacțiuni nefavorabile cu medicamentele destinate tensiunii arteriale și subțierea sângelui.

Alergie. Proteinele din semințele de chia pot reacționa când intră în contact cu alergenii potențiali găsiți în alte semințe și alimente.

► Citește și: Decizia de a alăpta sau nu, este DOAR A MAMEI! Nu a vecinei, prietenei sau a grupurilor de mămici!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!