Sari la conținut

Apariția molarilor – semne, simptome și sfaturi pentru depășirea durerii

Apariția molarilor poate să nu prezinte semne vizibile de durere la mulți copii, în timp ce la alții poate să prezinte un disconfort puternic.

Pe lângă durerea pe care o simte copilul atunci când îi apar molarii, el poate să mai aibă următoarele simptome:

Somn întrerupt

Statul în pat, în poziție laterală, poate pune o presiune suplimentară asupra urechilor și obrajilor, precum și a gingiei. Prin urmare, copilul se poate trezi frecvent în timpul nopții.

Cantitate mai mare de salivă

Creșterea salivării poate fi un semn că micuțului tău îi cresc molarii. Fii atentă la pielea din jurul gurii, bărbiei și cea a obrajilor. Saliva suplimentară poate provoca iritarea și roșeața pielii care este deja sensibilă.

Gingii umflate și vizibil roșii

Pe măsură ce molarii încep să erupă, este posibil ca gingia să fie roșie, umflată și sensibilă la atingere.

Apariția molarilor la copii. Cum depășim durerea?

Primii molari apar în jurul vârstei de 2 ani. Pentru a-ți ajuta copilul să treacă mai ușor prin această etapă, care implică durere și disconfort, iată ce trebuie să faci:

Oferă-i alimentele reci și crocante

Aceasta este o modalitate excelentă de a atenua orice presiune și durere pe care o poate simți copilul. Încearcă să-i oferi micuțului tău castraveți curățați, mere, pere și chiar morcovi.

Folosește o bucată de pânză pe care să o ții la frigider

Ia o bucată de pânză, umezește-o și bag-o la frigider pentru 10-15 minute. După ce a stat suficient la frigider, oferă-i-o copilului pentru a o mesteca. Îl va ajuta la calmarea durerii și îi va relaxa gingia.

Masează-i gingiile

Masarea gingiilor va ușura durerea și va reduce umflarea zonei unde urmează să iasă molarul.

Oferă-i medicamente, dacă este necesar

Dacă nimic din ceea ce am enumerat mai sus nu funcționează pentru micuțul tău, întreabă medicul dacă îi poți administra celui mic medicamente precum ibuprofen.

Apariția molarilor are loc în primii 2-3 ani din viața copilului și pot provoca destul de mult disconfort și durere, dar există modalități pentru atenuarea presiunii. Pe lângă toate remediile care îl vor ajuta pe prichindel să treacă mai ușor de această perioadă dificilă, cel mai bun remediu este un pic de dragoste în plus din partea ta.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!