Sari la conținut

Avertisment pentru părinți: "Încetați să mai folosiți perne care modelează capul bebelușilor"

Dacă ai făcut cumpărături la secțiunea pentru bebeluși, probabil că ai văzut pernele care modelează capul copiilor. Sunt niște perne mici, asemănătoare unei gogoși, cu o adâncitură sau o gaură în mijloc. Aceste perne pentru copii sunt disponibile într-o varietate de culori și modele și se găsesc în magazine, la secțiunile pentru copii. Însă, conform unui avertisment al Adminstrației pentru Alimente si Medicamente (FDA), acestea nu sunt sigure pentru bebeluși.

“Încetați să mai folosiți aceste perne. Nu numai că nu sunt aprobate pentru scopul de modelare a capului bebelușului, dar pot crea, de fapt, un mediu periculos de dormit pentru micuțul tău, contribuind la riscul ca bebelușul să se sufoce și chiar să moară în timp ce doarme pe una dintre aceste perne. Aceste dispozitive medicale sunt comercializate pentru a îmbunătăți forma și simetria capului unui sugar și pretind că previn sau tratează sindromul capului plat sau alte afecțiuni medicale. Cu toate acestea, siguranța și eficacitatea utilizării acestor perne nu au fost demonstrate”, a transmis FDA.

De asemenea, FDA a transmis că, dacă bebelușul tău are o formă a capului plată, acest lucru este des întâlnit la nou-născuți și, în majoritatea cazurilor, se va rezolva de la sine.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!