Sari la conținut

Banana – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Banana este un fruct bogat în carbohidrați, perfect pentru a fi consumat în orice anotimp. În plus, oferă nutrienți esențiali și compuși bioactivi care ar putea oferi beneficii pentru sănătate, pe termen lung.

Părinții care își hrănesc pentru prima dată copiii cu banană trebuie să fie foarte atenți, deoarece aceasta poata provoca constipație.

Banana la bebeluși. Când introducem banana în dieta bebelușului?

Bebelușii pot consuma banane începând cu vârsta de 6 luni.

Poți introduce bananele în alimentația bebelușului sub formă de piure. Pe măsură ce bebelușul crește, poți adăuga banane împreună cu alte alimente.

Bebelușii de 9 luni pot consuma banane feliate subțiri, sub formă de gustări. Odată ce bebelușul împlinește un an, îi poți oferi clătite cu banane și chipsuri de banane coapte.

► Citește și: Diversificarea bebelușului: cum să faci tranziția de la lichide la solide

Banana la bebeluși. Beneficiile consumului de banane

Introducerea bananei în alimentația bebelușului oferă o mulțime de beneficii, precum:

Furnizarea de nutrienți esențiali

Bananele sunt bogate în carbohidrați, folat și potasiu. Ele conțin, de asemenea, calciu, magneziu și vitamina B. Conținutul de fier din banane ajută la prevenirea anemiei, iar vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii.

Sprijină sănătatea digestivă

Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce este minunat pentru sistemul digestiv, pe termen lung. Pulpa moale a unei banane coapte conține aproximativ 75% apă, ceea ce o face să fie ușor de digerat de către bebelușul tău.

► Citește și: Bebelușul și beneficiile consumului de grapefruit

Promovează sănătatea oaselor

Bananele conțin cantități echitabile de calciu și fosfor. Acești nutrienți ar putea contribui la creșterea și dezvoltarea oaselor bebelușului, pe termen lung.

Crește imunitatea

Bananele au cantități mici de vitamina C și compuși bioactivi, cum ar fi carotenoizii, care au efecte antioxidante. Acești compuși ar putea juca un rol în susținerea sănătății imune. Cercetările arată că lectina, o proteină care se găsește în banane, poate acționa ca un imunomodulator, beneficiind astfel sistemul imunitar și îmbunătățind imunitatea.

Banana la bebeluși. Precauții pe care să le iei în considerare când hrănești bebelușul cu banane

Optează pentru hrănirea bebelușului cu banane coapte, deoarece sunt ușor de digerat, sunt mai dulci și au o textură mai cremoasă decât bananele verzi care sunt necoapte.

Dacă iei banane crude (banane verzi necoapte), păstrează-le la temperatura camerei până se coc și prind culoarea galbenă. Dacă vrei să grăbești procesul de coacere, depozitează-le într-o pungă de hârtie împreună cu un măr copt.

Adăugă lapte matern sau lapte formulă în piureul de banane pentru a te asigura că bebelușul poate consuma cu ușurință alimentul.

Pregătește mâncarea pentru bebeluși cu banane coapte și bine pasate pentru a evita eventualele bucăți întregi care pot reprezenta un potențial pericol de sufocare pentru cel mic.

► Citește și: Se pot îneca mai ușor cu mâncare bebelușii autodiversificați, decat cei diversificați? Experții susțin contrariul

Introdu piureul de banane în alimentația bebelușului fără a adăuga alte alimente. Respectă “regula de așteptare de trei zile” pentru că te-ar putea ajuta la identificarea intoleranței, sensibilității sau alergiilor cauzate de banane.

Începe prin hrănirea bebelușului cu ajutorul unei lingurițe de piure de banane, la o masă, și crește treptat aportul.

Menține aportul moderat, deoarece bananele pot umple rapid burtica micuțului, reducându-i pofta de mâncare pentru laptele matern sau alte alimente.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!