Sari la conținut

Bebeluș din Suceava, în stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în apă la botez

Un bebeluș în vârstă de o lună și jumătate a făcut stop cardio-respirator duminică, în timp ce era botezat la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din municipiul Suceava.

Copilul a fost resuscitat în biserică de un echipaj SMURD și apoi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Potrivit Digi24, starea bebelușului este în continuare gravă, fiind internat la Terapie Intensivă.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Cu toate acestea, protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune. „După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu. Acesta a mai spus că încă nu a discutat cu familia, dar este în contact cu spitalul pentru a fi permanent la curent cu starea de sănătate a copilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în acest caz a fost deschis dosar de vătămare corporală din culpă în rem, față de faptă, în cadrul căruia urmează a se stabili circumstanțele accidentului.




 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!