Sari la conținut

Când naști un prematur și îl vizitezi 10 minute pe zi

Pentru cine nu știe sunt mamă de 2 copii născuți prematur.

Maria a venit pe lume la 35 de săptămâni și 3 zile pentru că așa a decis ea. Am nascut-o prin cezariana la cald (s-au rupt membranele) și nu a avut nevoie de îngrijire specială. Singurul lucru ușor diferit a fost că s-a născut cu un icter puternic care a durat 3 săptămâni, dar asta nu ne-a afectat externarea la 3 zile de la naștere. Evoluția ei a fost perfectă, fără întârzieri în dezvoltare.

Cu Alexandru am rămas însărcinată la 11 luni de la prima naștere, un pic prea devreme față de recomandările medicilor (care spun să treacă minim 2 ani de la prima cezariana pentru ca tesutul să aibă timp să se refacă).

Încă de la început Alexandru mi-a arătat că nu va fi o sarcină deloc ușoară. La fix 11 săptămâni mi s-a declanșat o hemoragie puternică ce a durat 48 de ore și am fost ținută în spital sub observație. Apoi acasă, în pat. Am renunțat la servici și am rămas acasă.

Mergeam des la control, unde mi se urmărea și cicatricea primei cezariane. Burta marindu-se, medicul meu îmi măsura des grosimea acestei operații, care devenise foarte subțire (2 mm).

Tot la ecografia de trimestru 2 s-a putut observa un hematom care stătea fix lângă placentă, pe care medicul l-a verificat ecografic la fiecare control.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!