Sari la conținut

Castravetele - când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Castravetele este un fruct hidratant, bogat în micronutrienți, ce conține foarte multă apă.

Consumul de castravete crud este asociat, însă, cu un disconfort abdominal la bebeluși. Prin urmare, dacă dorești să hrănești copilul cu castravete, trebuie să știi când și cum să adaugi acest aliment în dieta micuțului.

Castravetele la bebeluși. Este castravetele un aliment sigur pentru bebeluși?

Este sigur ca bebelușii să mănânce castravete fiert sub formă de piure odată ce micuții au împliniti nouă luni și au consumat deja o varietate de alimente solide. Cu toate acestea, în cazul castraveților cruzi, se consideră oportun să așteptăm ca bebelușul să împlinească 12 luni pentru a consuma castravete, pentru a evita problemele gastrointestinale.

► Citește și: Vânăta – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Castravetele la bebeluși. Beneficiile castravetelui

Ca și pepenele și dovleceii, castravetele este un aliment versatil, care are beneficii nutriționale. Utilizarea sa în medicina tradițională indiană este predominantă din cele mai vechi timpuri. Majoritatea proprietăți medicinale ale castravetelui sunt atribuite compoziției sale fitochimice.

Beneficiile castravetelui:

Hidratează

O jumătate de cană de castraveți fierți (90 g) conține aproximativ 85 g de apă și săruri necesare care ajută la hidratarea bebelușului.

Conține nutrienți esențiali

Castravetele conține cantități considerabile de minerale precum sodiu, potasiu și fosfor. De asemenea, conține vitamine esențiale, cum ar fi vitamina K, necesară pentru diferite funcții ale corpului, precum dezvoltarea sănătoasă a oaselor.

► Citește și:10 alimente pentru a încuraja creșterea sănătoasă în greutate a bebelușului

Are antioxidanți

Cercetările arată că extractul apos de castravete conține flavonoide și tanini care au efecte antioxidante și analgezice. Antioxidanții sunt vitali pentru că stimulează imunitatea.

Contribuie la sănătatea pielii

Aplicarea pe piele a sucului proaspăt de castraveți este un remediu natural pentru hrănirea și calmarea pielii. Sucul de castravete este cunoscut pentru că reduce umflarea și atenuează arsurile solare. Cu toate acestea, beneficiile sucului de castravete în ceea ce privește problemele pielii nu este studiată îndeajuns și pentru pielea bebelușilor.

► Citește și: Țelina – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Ajută la creșterea și dezvoltarea bebelușului

Castravetele conține folat, un nutrient important care ajută la creșterea bebelușului. În plus, conține silice care ajută la întărirea țesuturilor și articulațiilor.

Contribuie la sănătatea generală

Castravetele, atunci când este consumat cu coajă, poate ajuta la eliminarea afecțiunilor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul sau problemele cardiovasculare pe termen lung.

► Citește și: Broccoli – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Castravetele la bebeluși. Precauții de luat, în timpul hrănirii bebelușului cu castravete

Castravetele se spală bine, înainte de fi consumat de către bebeluș. Taie o felie din castravete și gust-o, deoarece unii castraveți pot fi foarte amari.

Introdu castravetele în alimentația bebelușului sub formă de piure, pentru o digestie ușoară.

Hrănește bebelușul cu castravete gătit, mai ales dacă puiul tău are mai puțin de 12 luni, pentru a evita problemele gastro-intestinale.

Nu adăuga alte alimente în dieta bebelușului, în timp ce îi dai bebelușului castravete. Urmează o regulă de așteptare de 3-5 zile, pentru a verifica dacă există reacții alergice.

► Citește și: Spanacul – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Odată ce copilul pare confortabil cu gustul castravetelui, poți amesteca piureul cu alte legume sau fructe.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!