Sari la conținut

Broccoli – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Broccoli a câștigat popularitate de când oamenii au văzut care sunt beneficiile sale și valoarea nutritivă. Bogat în vitamina C, este o mare sursă de fibre solubile, iar acest lucru face ca broccoli să fie introdus în alimentația bebelușului.

Broccoli la bebeluși. Beneficiile lui

Îmbunătățește imunitatea

Cel mai grozav lucru despre broccoli este că oferă un impuls puternic sistemului imunitar. Vitamina C este cea care se găsește în broccoli. Acest lucru nu numai că este crucial în consolidarea sistemului imunitar, dar, de asemenea, sprijină sănătatea generală a bebelușului și creează rezistență pentru a combate atacul bolilor.

Dezvoltă vederea

Un alt element prezent în broccoli este cantitatea de vitamina A. Împreună cu combinația de beta-caroten, Vitamina A acționează direct pentru a îmbunătăți și accentua vederea bebelușului.

Reduce anemia

Vasele noastre de sânge conțin o entitate importantă numită hemoglobină. Funcția de bază a hemoglobinei este de a transporta oxigenul în diferite părți ale corpului prin intermediul vaselor de sânge.

► Citește și: Lintea – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Brocccoli conține fier ca unul dintre mineralele de bază care măresc cantitatea de acesta prezent în organism și stimulează dezvoltarea hemoglobinei.

Are antioxidanți

Antioxidanții sunt esențiali pentru ca organismul să mențină un echilibru sănătos al tuturor componentelor din el însuși. Broccoli este plin de antioxidanți și includerea sa în dieta bebelușului este recomandată.

Reduce constipația

Broccoli conține fibre ce au, de asemenea, proprietăți ale unui laxativ natural. Acest lucru ajută la absorbția umidității suplimentare și la eliminarea eventualelor impurități, stimulând procesul digestiv și menținând sistemul sănătos.

► Citește și: Spanacul – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Ameliorează diareea

Pentru bebeluși, diareea poate fi extrem de periculoasă, deoarece poate provoca deshidratare accelerată și poate fi fatală. Deshidratarea nu doar elimină apa din corp, ci elimină și un echilibru bun de săruri și minerale necesare pentru a rămâne sănătos.

Supa de broccoli administrată puiului tău, în timpul diareei, poate ajuta la restabilitrea cantității de apă, precum și a nutriției.

Broccoli la bebeluși. Când pot mânca bebelușii broccoli?

S-ar putea ca broccoli să nu fie o alegere bună pentru începutul diversificării bebelușului, deoarece poate provoca gaze. Broccoli poate fi, de asemenea, un pic mai greu de digerat de către bebeluș.

Vârsta sugerată pentru introducerea acestui aliment este între 8 și 10 luni.

► Citește și: Autodiversificarea: alimente pe care bebelușul le poate mânca singur, în funcţie de vârstă

Dacă puiul tău a avut probleme digestive, cel mai bine ar fi să introduci broccoli în dieta lui cât mai devreme. Totuși, este recomandat să iei legătura cu medicul pediatru înainte de a introduce solide în alimentația bebelușului.

Broccoli la bebeluși. Cum alegi și cum păstrezi broccoli

Optează pentru tipul de broccoli care are nuanța de verde închis. Asigură-te că este uniform colorat și că nu are anomalii. Dacă există părți mici galbene sau gri, nu-l cumpăra.
Acasă, păstrează-l într-o pungă deschisă și evită să-l ții mai mult de 4 zile în frigider.

► Citește și: Sfecla roșie în alimentația bebelușilor – o opțiune de dietă foarte sănătoasă

Nu oferi niciodată broccoli crud copilului tău, deoarece acesta poate avea bacterii sau alte impurități prezente chiar și după spălare. Cel mai indicat este să-i oferi broccoli fiert sau gătit la abur.

Sursele: parenting.firstcry.com; wholesomebabyfood.momtastic.com

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!