Sari la conținut

Sfecla roșie în alimentația bebelușilor – o opțiune de dietă foarte sănătoasă

Odată ce bebelușul împlinește 6 luni, este recomandat să începi treptat să introduci alimente solide în mesele lui, pentru a-l ajuta să-și ia nutrienții esențiali.

O dietă cu alimente solide poate suplimenta alăptarea sau hrănirea cu lapte formulă, pentru a-i oferi bebelușului tău un regim alimentar sănătos.
Cu beneficiile sale nutritive ample, sfecla este o alegere excelentă pentru primele experiențe de alimente solide ale bebelușului.

Este sfecla roșie sigură pentru bebeluși?

La fel ca majoritatea legumelor, sfecla este sigură pentru bebeluși și poate fi introdusă în alimentația micuțului odată ce a început să consume alimente solide.

Bogată în nutrienți, sfecla ajută la dezvoltarea bebelușilor.

► Citește și: Autodiversificarea: alimente pe care bebelușul le poate mânca singur, în funcţie de vârstă

Când i se poate da bebelușului sfeclă roșie?

Majoritatea pediatrilor sugerează că sfecla trebuie introdusă în alimentația bebelușilor după 8-10 luni. Poți discuta cu medicul tău înainte de a introduce sfecla roșie în alimenția puiului tău. Limitează cantitatea de sfeclă la 1 sau 2 lingurițe, deoarece este bogată în nitrați și poate fi greu de digerat de către micuțul tău.

Poți alege să gătești sfecla roșie la abur, deoarece este mult mai benefică decât sfecla crudă.

Beneficiile uimitoare ale sfeclei pentru bebeluși:

Este bogată în vitamine și minerale

Sfecla are o multitudine de vitamine și minerale precum vitamina A, B, C, K și E, dar și potasiu, magneziu, calciu, fier, etc. Acestea sunt cunoscute pentru prevenirea și reducerea riscului mai multor boli la copii, inclusiv diaree, orbire nocturnă, rahitism, etc.

► Citește și: Introducerea solidelor: de ce trebuie să aștepți până la 6 luni

Scade riscul de anemie

Bogată în fier, sfecla va reduce riscul de anemie al copilului tău. Fierul promovează producerea de celule roșii în sânge, furnizează oxigen în diferite părți ale corpului și ajută la dezvoltarea creierului copilului tău.

Ajută la o digestie bună

Sfecla este bogată în fier și poate calma sistemul digestiv, poate îmbunătăți digestia și poate preveni constipația la bebeluși.

Crește imunitatea

Sfecla este, de asemenea, cunoscută pentru îmbunătățirea sistemului imunitar datorită antioxidanților prezenți în ea. Acest lucru este deosebit de important pentru bebeluși, deoarece sistemele lor imunitare sunt în plină dezvoltare.

► Citește și: 10 alimente care stimulează dezvoltarea creierului bebeluşului

Curăță organismul

Împreună cu sucul de castraveți și morcovi, sucul de sfeclă este cunoscut pentru faptul că ajută la curățarea organismului, în special vezica biliară și rinichii.

Precauții pentru hrănirea bebelușului cu sfeclă roșie

Introdu treptat sfecla roșie în alimentația copilului și nu-i da mai mult de 1 sau 2 lingurițe înainte de a împlini vârsta de 1 an. După aceea, poți crește cantitatea puțin, dar totuși, păstrează-o la câteva lingurițe.

► Citește și: 20 de reguli pe care trebuie să le respecți când hrănești un bebeluș

Oferă-i bebelușului tău alte legume pe care le-ar putea consuma, cum ar fi morcovii și cartofii. S-ar putea ca bebelușului tău să nu-i placă aroma sfeclei și poate dura ceva timp până se va obișnui cu ea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!