Sari la conținut

Lintea – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Când te pregătești să introduci solide în alimentația bebelușului, te gândești să-i dai, evident, alimente sănătoase și hrănitoare, cum ar fi piureurile din fructe și legume.

Te-ai gândit să-i dai linte puiului tău? Lintea tinde să fie o alegere populară în rândul părinților, datorită modului ușor de preparare și, de asemenea, datorită nutrienților pe care o oferă.

Lintea la bebeluși. Beneficiile lintei

Hrănirea cu linte a puiului tău are propria parte din beneficiile care îi susțin dezvoltarea fizică, precum și bunăstarea generală.

► Citește și: Spanacul – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Beneficiile lintei:

Ajută la dezvoltarea bebelușului

Folatul este unul dintre elementele nutritive cheie pe care mamele însărcinate sunt sfătuite să le includă în dieta lor, deoarece susține dezvoltarea neurologică a fătului.

Lintea este o sursă bună de folat. Chiar și după naștere, folatul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului, deoarece lucrează cu procesele corporale pentru a crea celule noi și pentru a îmbunătăți dezvoltarea internă.

► Citește și: Sfecla roșie în alimentația bebelușilor – o opțiune de dietă foarte sănătoasă

Întărește sistemul imunitar

Un sistem imunitar puternic poate proteja bebelușul de infecții și poate asigura dezvoltarea lui sănătoasă. Lintea este, de asemenea, o sursă bună de zinc, care îmbunătățește imunitatea copilului.

Oferă energie

O jumătate de cană de linte poate oferi aproape 120 de calorii. În combinație cu aceasta, prezența fierului este substanțială. Pe măsură ce un bebeluș trece de vârsta de 6 luni, o mulțime de rezerve de fier din organism sunt consumate în ritmul rapid de dezvoltare, ceea ce dă naștere la nevoie de surse externe de fier pentru a le reface. Lintea face minuni în această privință, readucând energia revitalizantă pentru organism.

Lintea la bebeluși. Când pot mânca bebelușii linte?

Cea mai bună perioadă pentru a introduce lintea în almentația bebelușului este undeva între 9 și 12 luni. Unii părinți preferă să le ofere micuților lor linte încă de la vârsta de 6 luni, însă aceasta îi poate provoca disconfort copilului. Lintea conține multe proteine și fibre, pe care stomacul puiului tău de 6 luni nu este pregătit să le digere de la o vârstă atât de fragedă.

► Citește și: Autodiversificarea: alimente pe care bebelușul le poate mânca singur, în funcţie de vârstă

Lintea la bebeluși. Ce tipuri de linte sunt potrivite pentru bebeluși?

Lintea roșie este excelentă pentru supe și piureuri, deoarece au conținut redus de fibre în ele. Lintea roșie este netedă și poate fi pregătită rapid.

Pentru bebelușii mai mari, lintea verde este o opțiune minunată. Cu toate acestea, nu este recomandat să optezi pentru linte la conservă, deoarece îi poate provoca gaze bebelușului.

► Citește și: Introducerea solidelor: de ce trebuie să aștepți până la 6 luni

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!