Sari la conținut

Cauzele căderii părului (alopecia), la bebeluși și copii

Căderea părului (alopecia) poate să nu fie la fel de comună la copii ca la adulți, dar există o varietate de motive pentru care acest lucru poate să se întâmple. În timp ce poate să fie îngrijorător atât pentru părinți, cât și pentru copii, de obicei situația în ceea ce privește căderea părului se îmbunătățește odată ce cauza este identificată și tratată.

Există diferite cauze ale căderii părului la bebeluși, copii și adolescenți. Cele mai frecvente motive depind de vârsta copilului. În majoritatea cazurilor, părul care cade, crește înapoi de la sine. Există tratamente disponibile atunci când părul nu mai crește la loc.

Căderea părului este foarte comună la nou-născuți și bebeluși. Aproape toți bebelușii își pierd părul în primele luni de viață. Aceasta este un lucru normal.
Unii bebeluși vor pierde mai mult păr pe partea din spate a capului decât pe alte părți ale scalpului. Nu trebuie să îți faci griji. Părul lor va crește înapoi în câteva luni.

Căderea părului la copiii mai mari poate avea o varietate de cauze. Unele dintre motivele principale pentru care un copil sau adolescent poate pierde părul includ:

Alopecia areata este o boală autoimună care poate afecta persoane de orice vârstă, inclusiv copii. Apare atunci când sistemul imunitar, care ar trebui să ne protejeze și să lupte împotriva microbilor, atacă în schimb foliculii de păr și determină căderea părului.

Alopecia areata se manifestă sub formă de pete rotunde sau ovale pe scalp, cu părul lipsă complet, lăsând zone de piele netedă. De cele mai multe ori, alopecia areata se limitează la câteva pete, iar părul va crește înapoi și va umple acele pete.

Tratamentele pentru alopecia areata pot ajuta atunci când părul nu crește înapoi în câteva luni. Tratamentul include crème, unguente sau loțiuni, cum ar fi medicamentele steroide, aplicate pe petele fără păr, pentru a scădea activitatea sistemului imunitar în acele zone.

Când să consulți medicul pediatru

Majoritatea nou-născuților și a sugarilor își vor pierde părul după naștere, așadar nu este nevoie să mergi la medic pentru acest lucru. Cu toate acestea, discută cu medicul despre orice schimbare a părului care afectează copilul sau adolescentul.
Medicul va examina scalpul copilului și va face un examen fizic pentru a ajuta la determinarea cauzei căderii părului. Uneori se pot solicita analize de sânge și trimise la un laborator. Pentru unii copii, poate fi necesară o trimitere către un dermatolog pediatru.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!