Sari la conținut

CDC a emis o alertă pentru Parechovirus, un virus periculos pentru bebeluși

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a emis o alertă despre virusul Parechovirus, care este dăunător pentru sugari și bebeluși.

Parechovirusurile umane (PeV) sunt frecvente la copii și bebeluși și au diferite simptome. CDC încurajează medicii să testeze copiii pentru PeV dacă cei mici prezintă următoarele simptome:

  • Febră
  • Sindrom asemănător sepsisului
  • Boli neurologice, cum ar fi convulsii și meningita, fără altă cauză cunoscută
  • O infecție a tractului respirator superior.

Nu este clar cât de răspândit este acest tip de virus în prezent, deoarece SUA nu are teste de supraveghere pentru acesta, dar CDC spune că a primit rapoarte din mai multe state. Avizul spune că virusul poate fi transmis atât în cazuri simptomatice, cât și asimptomatice. PeV circulă adesea vara și toamna, dar CDC nu este sigur dacă această tulpină va fi sezonieră.

Nu există un tratament specific, dar diagnosticarea PeV poate ajuta familiile și medicii să obțină mai multe informații despre gestionarea acestuia. Poate fi deosebit de periculos la bebelușii sub trei luni.

Mai mulți bebeluși au murit din cauza Parechovirusului. Katherine Delaney, o mămică din SUA, a spus că fiul ei, Ronan, s-a născut fără complicații pe 21 mai. Dar 10 zile mai târziu, mămica a observat la bebelușul ei o erupție pe obraji, însoțită de roșeață și a observat că micuțul era letargic. L-a dus pe acesta la spitalul Yale New Haven.

„În acel interval de 20 de zile, medicii au făcut toate testele posibile”, a spus Katherine pentru CT Insider. „I-au făcut teste genetice, l-au verificat pentru epilepsie și anumite tulburări convulsive. De asemenea, medicii au investigat dacă bebelușul meu avea vreo leziune la cap”, a adăugat ea.
În cele din urmă, medicii l-au pus pe Ronan într-o comă indusă medical și au efectuat mai multe teste, cum ar fi RMN-urile. L-au diagnosticat cu PeV. Ronan a murit în brațele mamei sale la doar 34 de zile de la naștere.

Tot ceea ce își dorește Katherine este ca alte familii să fie conștiente de virusul care i-a ucis fiul. „Dacă ceva se poate schimba și o altă familie nu trebuie să treacă prin același lucru, atunci cel puțin Ronan a avut un impact”, a spus Delaney pentru CT Insider.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!