Sari la conținut

Ce să NU spui unei mămici al cărei bebeluș nu doarme

Unii prichindei dorm întreaga noapte încă de pe la vreo 2-3 luni. Alții își fac un stil de viață din a-și ține părinții treji toată noaptea. Cu siguranță, dacă nu ai experimentat, ai auzit de bebeluși care dorm în timpul zilei ca niște îngerași, iar pe timpul nopții… Uneori, se ivesc probleme de somn și în timpul zilei. Iar atunci apar tot felul de persoane binevoitoare care, în ciuda bunelor intenții, vin cu sfaturi inutile. Iată ce NU ar trebui să spui unei mămici al cărei prichindel nu doarme.

“Dormi când doarme copilul”

Da, sigur! Simplu de zis, greu de realizat, nu?! Când în sfârșit bebelușul adoarme o mămică nu știe ce să facă mai repede: să mânânce, să se spele, să pregătească biberoanele pentru următoarea masă, să calce, să spele rufele ori, pe timpul nopții, poate să folosească pompa de muls... și lista poate continua la nesfârșit. Iar când ajunge să pună capul pe pernă, deja piticul se trezește și începe să plângă.

“O să dormi când o să plece de acasă”

Clar, perspectiva așteptării a 18 ani până când mezinul va fi pe picioarele lui și se va muta de acasă este plină de speranță!

“Al meu a dormit de când am ieșit din maternitate”

Sunt mămici care nu se pot abține să nu-și compare copilul cu ceilalți. Bineînțeles, copilul lor este mai bun și primul în toate. Cu siguranță, sunt situații în care chiar așa este, dar lauda de sine nu miroase a bine, nu?!

►Citește și Ce să NU spui unei mămici care alăptează. 7 sfaturi de la un consultant în lactație

“Prețuiește aceste momente. Nimic nu este mai minunat decât atunci când copilul doarme în brațele tale”

O imagine idilică, promovată intens în mass-media, dar care suprinde doar finalul, nu și zecile de minute sau poate ore în care mama își leagăn puiul, îi cântă, îl plimbă prin toată casă în timp ce buimacă de somn se și lovește de colțul mesei, îl alăptează, îl mângâie și iar îi cântă, și iar îl leagănă pe picioare și…

“E greu, dar o să ajungă la adolescență și va trebui să-l trezești cu sirena”

La fel ca și în cazul majoratului, până la adolescență mai sunt ceva ani. Mulți ani, chiar!

Prin urmare… ce ar trebui să-i spui unei mame al cărei bebeluș nu prea doarme?

Mai degrabă, iată ce ai putea să faci: Să-i aduci o cană de cafea ori de ceai la următoarea întâlnire în parc, să o încurajezi să-și găsească timp doar pentru ea – deși pare imposibil!, să o lauzi pentru răbdarea și puterea de care dă dovadă!

Sursa: Kidspot

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!