Sari la conținut

Conform studiilor, bebelușii încep să-și dezvolte simțul umorului încă din prima lună de viață

Umorul ajută la eliberarea stresului, dar și la crearea unei legături cu oamenii din jur. Un nou studiu din Marea Britanie arată că bebelușii încep să-și dezvolte simțul umorului încă din prima lună de viață, lucru care pot ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine cum se dezvoltă creierul unui bebeluș.

Studiul a analizat 671 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 47 de luni. Cercetătorii au vrut să identifice cum se dezvoltă simțul umorului la copiii mici, iar rezultatele au fost uimitoare. Ei au dovedit că există mai mult de 20 de tipuri de umor care apar în cronologia dezvoltării copilului, încă din prima lună de viață.

Cercetătorii au descoperit că aproximativ jumătate dintre bebelușii din sondaj au arătat o apreciere pentru umor până la vârsta de 2 luni. În plus, până la vârsta de 11 luni, jumătate dintre bebelușii din sondaj au început să îi amuze pe cei din jurul lor. Nu numai că bebelușii au încercat să fie creativi, dar păreau să se concentreze pe această abilitate nou dobândită, în timp ce făceau încercări repetate de a fi amuzanți.

Interesant este că bebelușii sub 12 luni păreau să fie atrași de amuzamentul fizic mai mult decât cel verbal. Deci, cucu-bau, fețele amuzante și gâdilatul fac bebelușii garantat să zâmbească.

Pe măsură ce vârsta bebelușilor continua să crească, glumele au devenit și mai evoluate. Un copil ar putea spune „câinele face muuu” sau ceva la fel de amuzant pentru a face oamenii din jur să râdă.

„Rezultatele noastre evidențiază faptul că umorul este un proces complex, în curs de dezvoltare în primii patru ani de viață”, a spus dr. Elena Hoicka, profesor la Școala de Educație din Bristol și autorul principal al studiului, într-un comunicat de presă.

„Având în vedere universalitatea și importanța umorului în atât de multe aspecte ale vieții copiilor și adulților, este important să înțelegem că umorul poate ajuta copiii mici să funcţionează eficient din punct de vedere cognitiv, social şi în ceea ce priveşte sănătatea mentală”, adaugă Hoika.

Umorul are puterea de a ne ajuta pe fiecare dintre noi să facem față oricăror tipuri de sentimente și emoții, pentru că, așa cum a spus Mark Twain, „Umorul autentic este plin de înțelepciune”. Când copiii pot dezvolta și folosi umorul pentru a-și comunica sentimentele, ei se înarmează cu un instrument puternic care îi ajută să înțeleagă lumea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!