Sari la conținut

Cum alegi medicul pediatru potrivit pentru nou-născutul tău

Alegerea unui medic pediatru este una dintre primele decizii majore pe care le iei pentru puiul tău. Fie că alegi să mergi pe recomandarea altei mămici sau vrei să cauți tu un medic pediatru potrivit pentru nevoile tale și ale copilului tău, important este să cântărești bine decizia pe care o iei.

„Este o relație pe termen lung, foarte intimă și ar trebui să îți faci timp pentru a te decide cu privire la alegerea unui medic pediatru potrivit pentru copilul tău”, spune dr. Neela Sethi, medic pediatru și consultant în lactație.

Dr. Sethi vine în întâmpinarea mămicilor cu câteva sfaturi, pentru a le ajuta să-și găsească cel mai bun medic pediatru pentru nou-născuții lor. Iată ce trebuie să ai în vedere când alegi un medic pediatru pentru bebelușul tău:

Cabinetul medicului pediatru trebuie să fie în apropierea locuinței tale

„Când copilul tău este bolnav sau doamne ferește să se confrunte cu o urgență medicală, este important să te poți consulta cu medicul pediatru în timp util. Încearcă să alegi un cabinet care se află la o distanță rezonabilă de casa ta”, precizează Dr. Sethi.

Cere o recomandare medicului tău ginecolog/obstretician

„De cele mai multe ori, ginecologii și medicii pediatri au o relație strânsă. Ei au încredere unul în celălalt că vor îngriji reciproc atât mama, cât și bebelușul”, spune Dr. Sethi.

Alege un medic pediatru care îți place și care îți inspiră încredere

Este important să găsești un medic pediatru care îți place, care este profesionist și care are o personalitate pe care o apreciezi. Relația dintre mamă și medicul pediatru trebuie să fie una deschisă, bazată pe comunicare și încredere.

Verifică programul medicului pediatru înainte de a-l alege

Este întotdeauna o idee bună să întrebi înainte despre programul de funcționare al medicului pediatru, despre disponibilitatea acestuia de a răspunde la telefon, dar și despre timpul de așteptare al pacienților la cabinet.

Asigură-te că bugetul tău îți permite să alegi medicul pediatru pe care ți-l dorești pentru micuțul tău

Ultimul lucru de care ai nevoie este să rămâi blocată atunci când trebuie să achiți vizitele medicale sau vaccinurile copilului. Interesează-te de dinainte de tarife.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!