Sari la conținut

Copilul tău refuză legumele? Iată 3 rețete delicioase prin care îl poți convinge

Dacă atunci când erau bebeluşi mâncau fără să spună nu piureuri care conţineau ardei, morcovi şi alte legume sănătoase, odată ce au mai crescut copiii acceptă din ce în ce mai greu legumele. Ce este de făcut?

Michela Chiappa, colaboratoare a lui Jamie Oliver şi mama a doi copii, ne împărtăşeşte câteva din trucurile pe care le foloseşte la ea acasă.

Primul truc este să nu renunţi niciodată. Chiar dacă ai fost refuzată şi data trecută şi de această dată la masa următoare să pui, fără greş, câteva legume în farfurie.

Al doilea truc este să nu te mulţumeşti cu faptul că mănâncă numai o legumă şi numai într-un anumit fel. Începe să improvizezi, să prepari legumele altfel, să le combini cu alte mâncăruri. În acest fel, în cele din urmă, vei avea un copil care mănâncă cu plăcere legume.

Dar întrucât atunci când este vorba despre bucătărie degeaba vorbeşti dacă nu te şi apuci să faci efectiv ceva am să vă prezint câteva trucuri puse în practică de Michela Chiappa. Le puteţi folosi ca baza de plecare pentru viitoarele voastre feluri de mâncare pline de legume.

Omletă cu kale, brânză şi dovleac

Folosiţi kale mărunţita, astfel încât copiii să nu dea peste bucăţi mari şi să le refuze. 

Piureu cu avocado şi pui

Chiar dacă aveţi un copil mai mare, acesta nu este un motiv să renunţaţi la piureuri. Mai ales că aici puteţi pune cu uşurinţă legume. Uite o reţetă de piure cu avocado, pui şi busuioc, care este perfectă ca umplutură de sandviş şi pentru un adult.

Sosul Bolognese

Un alt loc în care puteţi ascunde legumele este sosul bolognese. Aici puteţi pune fără grijă morcovi, ceapă, ţelina şi chiar sfeclă. Iar apoi îl puteţi da bebeluşului ca atare sau, pentru copii mai mari, îl folosiţi la pizza sau paste.

Mai multe trucuri găsești aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!