Sari la conținut

Cum menții bebelușul calm, în timp ce-i schimbi scutecul

Schimbarea scutecelor poate fi o adevărată provocare pentru părinți. Pe măsură ce bebelușul crește, el devine mai activ și mai independent.

Când bebelușul tău începe să se târască, lumea devine un loc absolut fascinant. Dintr-o dată, tot ce vrea să facă este să se joace și să exploreze. Acest lucru face mult mai dificilă schimbarea scutecului, care era relativ simplă când puiul tău era bebeluș.

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți menține puiul calm, în timp ce-i schimbi scutecelul:

Dă-i o jucărie

Este o modalitate excelentă de a-l ține ocupat, în timp ce-i schimbi scutecul. Asigură-te că este o jucărie care îl distrage timp de câteva minute.

Pregătește-ți înainte toate lucrurile necesare pentru schimbarea scutecului

Când vine vorba de schimbarea scutecelor, ar trebui să ai la îndemână tot ce îți trebuie. Pune într-un recipient sau un coș șervețele umede, șervețele uscate, scutece și orice alte produse pe care le folosești pentru schimbarea scutecelor.

Fii răbdătoare

Uneori, când vrem să facem lucrurile repede, iar bebelușul nostru nu cooperează, devenim stresate și tensionate. Acest stres ne pune într-o dispoziție proastă și, indiferent dacă vrem sau nu, transmitem acest sentiment copilului.

Răbdarea și calmul vor fi întotdeauna cea mai bună abordare, nu doar pentru schimbarea scutecelor, ci pentru toate aspectele legate de îngrijirea și creșterea copiilor.

Vorbește cu copilul

Discută cu puiul tău în timp ce-i schimbi scutecelul, deoarece cuvintele au un efect calmant. În plus, îl vei ține ocupat și timpul va trece mult mai repede.

Oferă-i copilului timp și spațiu

Dacă bebelușul se joacă sau se uită la televizor, probabil că nu va dori să se oprească din activitatea pe care o are pentru a-i fi schimbat scutecul. Poți face acest lucru fără a-i întrerupe activitatea. Fie aștepți câteva minute, fie îi schimbi scutecul în locul în care se află copilul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!