Sari la conținut

Cum și când își recunoaște bebelușul numele?

Unul dintre cele mai memorabile momente din viața unui părinte este atunci când bebelușul își recunoaște propriul nume, când este strigat.

Având în vedere că bebelușii își dezvoltă recunoașterea auditivă în primele două luni de viață, părinții sunt dornici să afle când va putea micuțul lor să își recunoască numele.

La ce vârstă își recunosc bebelușii numele?

Bebelușii, de obicei, își recunosc numele până la vârsta de șase luni. Fiecare bebeluș este diferit, iar unii dintre ei își pot recunoaște numele mai devreme sau mai târziu de 6 luni. Cu toate acestea, majoritatea bebelușilor își recunosc numele până la vârsta de nouă luni. Dacă copilul tău de nouă luni nu reacționează atunci când îl strigi pe nume, consultă un medic pediatru.

Bebelușii învață să reacționeze la sunete înainte de a-și recunoaște numele. Își întorc capul către locul de unde aud sunetul încă de la vârsta de două luni. Este posibil să fi observat că bebelușul pare să răspundă la numele lui chiar înainte de vârsta de șase luni. El reacționează mai degrabă la vocea ta decât la numele lui. Cu toate acestea, trebuie să îți strigi copilul pe nume încă de la o vârstă fragedă, pentru a se obișnui cu acesta.

Cum își recunosc bebelușii numele?

Mai întâi, bebelușul recunoaște unele sunete, cum ar fi vocea mamei. Limbajul receptiv la bebeluși se dezvoltă mai devreme decât limbajul propriu zis. Prin urmare, ei ar putea fi familiarizați cu sunetul numelor lor cu mult înainte de a-și da seama că sunetul face referire la ei.

Cum poți ajuta bebelușul să-și recunoască numele?

Iată câteva sfaturi pentru a-ți ajuta bebelușul să-și recunoască numele:

 • Strigă-ți bebelușul pe nume de la o vârstă fragedă
 • Evită să îi strigi copilul după numele animalelor de companie, deoarece acest lucru îl poate deruta.
 • Vorbește cu bebelușul în mod regulat, folosindu-i frecvent numele.
 • Strigă-l pe nume atunci când privește în altă parte sau când sunt preocupat de ceva.
 • Verifică reacția bebelușului când își aude numele la telefon.
 • Încurajează membrii familiei să-l strige pe bebeluș pe nume.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!