Sari la conținut

De ce este ideal să devii mamă primăvara

A-ţi concepe copilul astfel încât să naşti într-o anumite perioadă a anului nu este ceva ce poţi planifica întotdeauna. Cu toate acestea, dacă te numeri printre acele femei care urmează să devină mame în anotimpul în care natura se trezeşte la viaţă, atunci consideră-te binecuvântată.

Iată de ce credem că primăvara este cel mai bun anotimp pentru de deveni mamă:

Poţi ieşi fără probleme cu bebele afară – În primele luni de maternitate intervin atât de multe schimbări în viaţa ta, încât  a sta închisă în casă cu un bebe care plânge adesea şi care nu te lasă să dormi ca înainte este tot ce îţi trebuie, pentru a te epuiza în timp rapid. De aceea, dacă tocmai ai devenit mamă în perioada de tranziţie dintre ger şi caniculă este perfect: poţi ieşi afară în voie, te poţi plimba cu cel mic, puteţi respira aer curat oricât de mult. Chiar şi o jumătate de oră de plimbare te va binedispune şi te va umple de energie, dându-ţi forţa necesară să treci cu bine peste această perioadă.

Te simţi mai binedispusă – Într-adevăr, astenia nu primăvară nu îţi oferă cea mai confortabilă stare, dar cu siguranţă te face să te simţi mult mai bine decât în zilele geroase de iarnă, în care nu reuşeşti să respiri aer curat decât pe geam, timp de 2 minute. Iar o mamă binedispusă înseamnă un copil mai sănătos şi mai fericit.

Este mult mai uşor să îţi rezolvi treburile din afara casei – Teoretic, proaspetele mămici sunt protejate de familie: nu tu dus la cumpărături, nu tu plecată să plăteşti facturi, nu tu la chioşcul din cartier să cumperi pâine! Cu toate acestea, nu toate mămicile găsesc ajutor la cei apropiaţi, motiv pentru care deseori se văd în situaţia de a rezolva şi alte probleme, în timpul în care ar trebui să stea cu cel mic. Iar dacă este şi frig de crapă pietrele sau cald de se lipesc hainele pe tine, numai de rezolvat treburi în oraş nu îţi arde! De aceea, noi spunem că anotimp mai confortabil decât primăvara nu există! Iar dacă eşti şi proaspătă mamă, cu atât mai uşor înţelegi ce vrem să spunem!

Bebeluşul ia contact cu mai puţini oameni bolnavi – Iarna este anotimpul în care majoritatea dintre noi ne îmbolnăvim şi, din păcate, nici în această situaţie nu renunţăm la planurile noastre de a vizita un nou-născut (decât dacă facem febră 40 şi nici atunci, uneori). Ceea ce înseamnă că a fi mamă de nou născut primăvara, când deja nu se mai face coadă la medicamente împotriva răcelii, este cel mai bine! Şansele ca bebeluşul să intre în contact cu microbii şi virusurile specifice anotimpului geros sunt tot mai mici. Bebeluş sănătos, mămică fericită!

► Citeşte şi Te rog, ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Fără pălărie de soare şi cremă cu protecţie solară – Dacă iarnă este dificil să ieşi cu copilul din casă, nu înseamnă că vara este neapărat mai uşor – fereşte-l de caniculă, de aer condiţionat, acoperă-i capul, dă-l cu cremă solară şi lista continuă… Primăvara, în schimb? Nici prea cald, nici prea rece… Ce ţi-ai mai putea dori?!

► Citeşte şi Cum protejăm bebeluşul de căldura extremă. Semnele deshidratării

Sursa foto: Free pik
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!