Sari la conținut

De ce să bei apă cu lămâie în timpul alăptării. Cele 8 beneficii

Deoarece bebelușul primește, prin intermediul laptelui matern, nutrienții din alimentele pe care mama le consumă zilnic, este foarte important ca în perioada alăptării să avem grijă ce consumăm. Întrebări precum „Laptele meu este hrănitor?”, „Oare mănânc ce trebuie?”, „Îi face bine laptele meu puiului?” – şi le pun zilnic proaspetele mămici, din teama ca nu cumva bebele să aibă de suferit.

Pentru a îți întări imunitatea și pentru a evita deshidratarea, constipația, balonarea și problemele de tranzit intestinal, una dintre cele mai bune şi sănătoase soluţii este să bei în fiecare zi apă cu lămâie. Fructul galben este o sursă excelentă de vitamină C, riboflavină, vitamină B6, potasiu, calciu, magneziu, fosfor și carbohidrați, aducând cu sine următoarele beneficii pentru mamă şi pentru bebe alăptat la sân:

Ajută la producţia de lapte matern – Apa cu lămâie este reprezintă o sursă benefică de hidratare, ajutând la creşterea producţiei de lapte matern. Deci, dacă eşti o mămică ce alăptează, ar trebui să iei în considerare consumul zilnic de apă cu lămâie.

Scade riscul de problemele digestive ale bebeluşului – Apă cu lămâie este benefică sistemului digestiv, iar consumul acesteia în perioada alăptării îi diminuează bebeluşului problemele digestive. Senzaţia de balonare, gazele şi alte problem care pot apărea la nivel digestive se ameliorează simţitor.

Lapte mai curat pentru bebeluş – consumul de apă cu lămâie o ajută pe proaspăta mămică să aibă o digestie mai bună, să asimileze mai uşor nutrienţii, să elimine toxinele din corp şi, mai mult de atât, previne pătrunderea toxinelui în producţia laptelui.

Vindecă gâtul inflamat – Apa cu lămâie vindecă gâtul inflamat, distrugând infecţia. Gargara cu apă cu lămâie este extrem de eficientă împotriva acestei probleme.

► Citeşte şi Lămâia: 5 beneficii neștiute în îngrijirea copiilor

Reglează presiunea arterială - După ce nasc, unele mămici suferă de hipertensiune arterială. Apa cu lămâie este bogată în potasiu şi facilitează scăderea presiunii arteriale. În plus, un aport regulat de apă cu lămâie le ajută pe mămici să scape de greţuri şi de ameţeli.

Întăreşte venele – Se poate întâmpla ca după naştere proapetele mămici să sufere de varice, iar apa cu lămâie poate reprezenta un remediu şi pentru această problemă: sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor şi reduce durerea – uneori chiar şi apariţia venelor varicoase.

Îmbunăţeşte sănătatea pielii şi o ajută să îşi refacă elasticitatea – Fiind bogată în vitamina C, lămâia face minuni şi pentru pielea mămicii, şi pentru a bebeluşului hrănit cu laptele ei. Mai mult, fructul galben omoară bacteriile care cauzează acneea.

Previne riscul apariţiei de cancer mamar – Fiind bogată în vitamina C - un antioxidant puternic, lămâia determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi (atomi încărcaţi care pot provoca daune semnificative, cum ar fi cancerul).

Recomandare:
Chiar dacă nu sunt cunoscute efecte adverse al consumului de apă cu lămâie, este recomandat să fim precaute, la început. Putem amesteca în prima zi sucul de la un sfert de lămâie cu 0,5 litri de apă, apoi mări treptat cantitatea de zeamă de lămâie, după ce ne-am asigurat că bebeluşul nu este alergic.

Sursa foto: Free pik


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!