Sari la conținut

Febra copiilor e un lucru bun, nu mai fugiți de ea!

Litoralul bulgăresc, vara lui 2010. Primul nostru concediu lung în calitate de familie. Ana avea 1 an și 5 luni. Am ales un resort în care să nu ne lipsească nimic și să aibă și medic, în caz de neprevăzute. În primele 6 zile din 10 totul a fost de vis. Copil fericit, apă la temperatura ideală, verdeață multă, spații de joacă. Pfffuuu, vacanța ideală. Până în ziua a 7-a, când Ana s-a trezit moleșită. Când am pus mâna pe ea, m-am speriat. Puteai face lejer o omletă pe capul ei. Avea febră mare. Peste 40 de grade.

Primul lucru la care m-am gândit a fost să chem mai repede un medic, să îi scadă febra.

Procesul a fost traumatizant pentru amândouă. A învelit-o în prosoape reci, inclusiv în zona plămânilor, deși eu știam că aceea trebuie evitată. Ea urla  și se zbătea. A fost brutal și deloc empatic, dar a reușit să echilibreze situația.

►Citeşte şi Ce să faci şi ce să nu faci, atunci când copilul are febră - VIDEO

De atunci, timp de vreo 2 ani de zile, să aibă febră mare a devenit o obișnuință pentru noi. Una doua, la prima răceală, termometrul hop la 40+ și inima mea în gât de fiecare dată. Până m-am obișnuit. După câteva sesiuni, știam cu ochii închiși protocolul de scăzut febra. A crescut, a trecut asta și au apărut altele.

Oricât de vitează mă dădeam, am rămas cu frica de febră mare

De fiecare dată când mi se părea mai călduță, puneam termometru și dacă urca un pic peste 37, băgam artileria cunoscută. Siropele, supozitor, tot tacâmul. Nimic mai greșit, aveam să aflu după ani de zile, de la un medic echilibrat și foarte simpatic.
Dr. Sorin Cadar, Medic Primar ORL, Asociația Română pentru Homeopatie Clinică, invitat ca speaker la Social Media for Parents 2017, ne-a spus cum să tratăm febra copiilor, ce greșeli să evităm ca să avem copii mai sănătoși și ce să conțină bagajul de vacanță.

(…)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!