Sari la conținut

Fotografia unui băiețel care ține în brațe un prematur a cucerit Facebook-ul

Un puști din Danemarca și-a luat în serios rolul de frate mai mare și s-a implicat intens în îngrijirea frățiorilor săi, născuți prematur. Astfel, fotografia în care puștiul ține la pieptul său pe unul dintre gemeni a înregistrat peste 10.000 de distribuiri pe Facebook.

Imaginea respectivă a fost postată pe pagina oficială a unei fundații daneze, care se ocupă de consilierea viitoarelor mămici - Forældre og Fødsel – și care promovează revoluţionara metodă “piele-piele”. Această practică face minuni mai ales în cazul bebeluşilor născuți prematur. Este și cazul unor gemeni a căror greutate la naștere nu a depășit 700 de grame. Frățiorul lor mai mare, alături de tatăl copiilor, s-a oferit să-i ajute pe micuți. Astfel, puștiul a petrecut mai multe ore, zile la rând, ținând pe pieptul său pe unul dintre bebeluși.

Citește și Gemeni născuți prematur, ținându-se de mână. Imaginea care a devenit virală pe Internet

De unde a plecat această metodă? Pornind de la modul în care cangurii îşi cresc puii în marsupiu, specialiştii au ajuns la concluzia că bebeluşii ţinuţi la pieptul părinţilor sunt mai calmi, îşi reglează temperatura corpului şi respiraţia mai uşor şi se recuperează mai repede decât cei ţinuţi la incubator. Profesorul Uwe Ewald este unul dintre medicii pediatri care aplică această metodă și în Suedia, cu rezultate spectaculoase.

Sursa: BrightSide

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!