Sari la conținut

Ilinca Tranulis, mesaj îngrijorător în context COVID: bebeluş ce tușește până rămâne fără aer

Vezi gGalerie foto

Ilinca Tranulis, medic pediatru specialist și consultant în lactație IBCLC, trage un puternic semnal de alarmă către mămicile care alăptează și care încă nu s-au vaccinat anti-Covid.

“Nu e nevoie sa ma uit la cifre despre Covid la tv, am totul in whatsapp, familii intregi bolnave. Nou-nascut de nici doua saptamani cu simptome, bebelus de 6 sapt ce ori tuseste pana ramane fara aer, ori e prea somnolent ca sa suga si risca sa se deshidrateze, febre 39-40 zile in sir, mame speriate de posibila evolutie a bolii la ele si la copii, si care necesita conditii speciale pt consult, nu se pot duce pur si simplu la medic.
Pentru mamele pacientilor mei verific compatibilitatea multor tratamente oferite in Covid cu alaptarea, si nu toate medicamentele sunt fara risc pentru bebe!
Tot de la mamele pacientilor mei aflu ca se tem sa se vaccineze cat alapteaza.
Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca alaptarea poate continua ca de obicei daca mama alege sa se vaccineze, studiile pana in acest moment nu au identificat reactii adverse ale vaccinarii mamei asupra copilului alaptat, din contra, mama produce anticorpi care pot trece prin lapte si la copil.
Asadar, daca ati amanat vaccinarea anti-Covid pentru ca alaptati, nu o mai faceti! Mergeti sa va vaccinati!
#vaccinare #covid #oms”

Mesajul a fost postat pe un grup de alăptare, în speranța că mamele vor înțelege pericolul la care se expun nu doar pe ele, ci și pe copiii lor.


 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!